Lunch én diner in Baarland 

Restaurant De Kleine Toren van Baarland bestaat inmiddels 10 jaar. Het prachtige restaurant in de voormalige gereformeerde kerk prikkelt alle zintuigen. De deuren waren altijd al open voor diner en sinds dit jaar ook voor de lunch. Tot en met maart biedt het restaurant een aantrekkelijk 3 gangen lunchmenu, inclusief twee glazen wijn, tafelwater en koffie voor € 42,50.

Restaurant De Kleine Toren ligt diep in de ‘zak van Zuid-Beveland’, tussen de mooie bloemendijken en de prachtige polders en vlakbij de Westerschelde. Met een zee zo dichtbij, is het niet verwonderlijk dat eigenaar-chefkok Dennis van Nispen zich heeft gespecialiseerd in visgerechten. Zonder overigens de vleeseters te vergeten. Daarbij maakt hij veel gebruik van streekproducten zoals zwarte bessen en ander fruit, eieren, groenten en kruiden van verschillende boerderijen in de directe omgeving. “In Zeeland groei je op met vis. Wij werken uitsluitend met verse vis uit de Oosterschelde en Noordzee,  en heel af en toe met een zoetwatervis. Geen ‘toeters en bellen’, maar met respect voor pure smaken.”

Verwennen en verrassen
Dennis startte in 2011 in De Kleine Toren, twee jaar later gevolgd door sommelier Jelle Capelle. Samen streven ze naar een restaurant met een hoog gerenommeerde keuken en professioneel en persoonlijk gastheerschap. In het interieur van het restaurant speelt daarbij een prominente rol. De prachtige oude kerk, waarin aardse kleuren en warme materialen zijn gebruikt, zorgen voor een luxe uitstraling. Wie hier binnenstapt, voelt zich direct welkom en op zijn gemak. “We vinden het fantastisch om te koken en mensen te verwennen. Als ze uitleggen wat ze lekker vinden, houden wij daar in onze keuken rekening mee. Zo gaan ze verrast naar buiten.”

Lekker500
Jelle en Dennis zijn ambitieus. Zo staat het restaurant al een aantal jaren in de Lekker500. Naast de vis is het restaurant geliefd vanwege de zwezerik. “Een goede kok herken je aan de manier waarop hij een sabayon en een zwezerik bereidt. Dennis heeft jarenlang gewerkt in de keuken van De Kromme Watergang. Dat is bij hem dus dik in orde”, vertelt Jelle. Hij zelf is sommelier. “Ik probeer de gasten altijd te verrassen met wijnen of druivenrassen die ze niet kennen. Daarbij schuw ik niet om bijvoorbeeld een nieuwe wereldwijn uit Roemenië op de kaart te zetten. En onze gasten waarderen dat. We maken werk van gebalanceerde wijn-spijs combinaties.”

A la carte
Naast de vier, vijf en zes gangen menu’s biedt De Kleine Toren als één van de weinige restaurants op dit niveau ook de mogelijkheid van à la carte dineren. Sinds kort is het restaurant ook voor de lunch geopend. “Veel bedrijven in de omgeving vroegen hiernaar. Er zijn niet zoveel restaurants in de omgeving. Wij spelen daar met ons aanbod graag op in.”

De Kleine Toren van Baarland
Nieuweweg 3
4435 AB  Baarland
0113 – 634187
info@dekleinetoren.nl
www.dekleinetoren.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *