Maak van de nood een deugd

Hoewel de noodgedwongen sluiting van de horeca kwam als een donderslag bij heldere hemel, lieten de ondernemers van Bistrot En Passant in Hulst zich niet uit het veld slaan. Vader Carl, moeder An en zoon Robin de Wolf dachten in kansen. En dat blijven ze ook zoveel mogelijk doen.

Al achttien jaar runnen Carl en An met veel plezier hun Bistrot – ‘met een t erachter, net als in Frankrijk’ – En Passant. Een restaurant dat bekend staat om de vele snuisterijen, knusse sfeer en prima eten voor een betaalbare prijs. Anderhalf jaar geleden kreeg zoon Robin zijn deel in de VOF en werd hij officieel mede-eigenaar.

Zakelijk gezien ging het vader, moeder en zoon al die tijd voor de wind. Tot corona de kop op stak. ‘We waren op 15 maart om half 6 nog volop aan het werk toen ik opeens een telefoontje kreeg van mijn ouders dat we de zaak binnen een half uur moesten sluiten’, vertelt Robin. ‘Dat was heel onwezenlijk’, herinnert An zich.

In de actiemodus
De familie besloot van de nood een deugd te maken en voorzag de keuken in de eerste week van een nieuw likje verf. Maar toen de regeling werd verlengd, schoten ze direct in de actiemodus. Robin zette een bezorg- en afhaaldienst op poten en Carl stortte zich op de verkoop van de vele spullen die hij in de loop der jaren verzamelde.

Hoewel het ‘liep als een trein’, waren ze blij dat het restaurant op 1 juni weer open mocht. Helaas is daarmee voor hun Bistrot de lucht nog niet geklaard. Zo lang de 1,5 meter-regel geldt, kunnen ze slechts op halve capaciteit draaien. ‘Onze omzet valt voor een deel weg. Daarom hebben we het schoonmaakbedrijf afgezegd en zijn we wat voorzichtiger met de inzet van ambulant personeel’, vertelt Carl.

‘We overwegen om het afhalen en bezorgen te blijven doen’, voegt Robin daar aan toe. ‘Maar de komende tijd moet blijken of dat, vooral in de weekenden, ook echt lukt naast het draaien van het restaurant. We hebben een kleine keuken en bovendien kost het serveren in de bakjes, folies en thermoboxen veel meer tijd’, aldus de jonge ondernemer, die ondanks alles positief probeert te blijven en collega-ondernemers aanraadt vooral hetzelfde te doen.

Redactie: Elodie Kint
Fotografie: Freddy Dirickx
Bron: Zeeland Business magazine 2 – 14/7/2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *