Maatwerk in verzekeringen

Een persoonlijke benadering en maatwerk. Dat zijn twee speerpunten in het werk van De Zeeuwse Verzekeringen in Middelburg. “De adviseurs met wie wij samenwerken staan dichtbij de klant en zijn daarmee een toegevoegde waarde aan ons kantoor.”

De Zeeuwse Verzekeringen heeft een lange geschiedenis. Het kantoor is opgericht in 1939 en is sinds 1940 op de huidige plek gevestigd, al is het achter de monumentale gevel flink gegroeid, vertelt marketeer Remco Suerink. “In de loop der jaren zijn de werkzaamheden veranderd en is het personeelsbestand uitgebreid. De laatste tijd groeien we zelfs bijzonder hard, zowel in omzet als in personeel. Inmiddels tellen we 43 medewerkers.”

Daarnaast werkt De Zeeuwse in Zuidwest Nederland samen met zo’n 120 onafhankelijke adviseurs. “Die zitten verspreid door de hele regio, dus er is er altijd één in de buurt. Die adviseurs zijn voor ons heel belangrijk. Zij staan dichtbij de klant en kunnen daardoor heel gericht advies geven. Als relatief kleine verzekeraar denken we graag mee met onze klanten en willen we ons onderscheiden door maatwerk en advies. Dat doen we onder meer door de adviseurs te voorzien van informatie en door de inzet van onze eigen buitendienst. Daarin zitten risicospecialisten die meedenken over zaken als preventie en waardebepaling.”

Agrarische sector
Een belangrijke markt voor De Zeeuwse is van oudsher de agrarische. “En die groeit nog steeds. Het aantal bedrijven neemt af, maar wordt wel groter. Tegelijk zijn er veel verzekeraars die geen agrarische kennis meer in huis hebben. Daar springen wij op in. Wij hebben de knowhow, de ervaring en zien de groeimogelijkheden. Juist de agrarische sector vraagt om maatwerk. Behalve in Zeeland groeit onze agrarische tak ook in andere regio’s, met name in Noordoost Nederland.”

Daarnaast richt De Zeeuwse zich op het MKB. “Ook daar onderscheiden we ons door onze persoonlijke begeleiding. In geval van grote schade zorgen we dat onze eigen schadebehandelaar snel te plekke is.” Behalve schadeverzekeringen biedt De Zeeuwse verschillende inkomensverzekeringen. “Onze eigen arbeidsdeskundigen adviseren op het gebied van preventie. En in geval van arbeidsongeschiktheid of verzuim helpen zij de werknemer of ondernemer zelf zo snel mogelijk weer aan het werk.”

Ook op dit vlak is maatwerk belangrijk. “Vooral startende ondernemers vinden een arbeidsongeschiktheidsverzekering vaak te duur. Maar als je als zelfstandige niet meer kunt werken, heb je een groot probleem. Onze adviseurs kunnen hierin meedenken. Soms is een basisverzekering al genoeg om het hoofd boven water te houden. Ook op het gebied van preventie en hulpmiddelen kunnen we veel doen. We zijn er niet alleen om uit te keren, maar willen er vooral voor zorgen dat je weer snel aan het werk kunt.”

De Zeeuwse
Houtkaai 11
4331 JR Middelburg
www.dezeeuwse.nl

Tekst: Liesbet Mallekoote
Fotografie: Jan de Carpentier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.