Marktdag Jonge Ondernemers Zeeland

Donderdag 10 april 2014, 10:00 uur, weekmarkt Middelburg

De marktdag van Stichting Jong Ondernemen in Zeeland vindt donderdag 10 april plaats op de weekmarkt in Middelburg. Tijdens deze marktdag zetten zo’n 40 Student Companies van met name de Hogeschool Zeeland hun bedrijf en/of product in de markt. Zo presenteert de studentonderneming Magical haar biologisch afbreekbare smartphone hoesjes, verkoopt Takey Bottle een oprolbaar flesje, presenteert E-box een magnetische stekkerdoos en showt het bedrijf Zeeuwse Knop Stop een wijnstopper met Zeeuwse Knoop erop.

De marktdag is een initiatief van Jong Ondernemen. Het doel van de marktdag is scholieren en studenten te laten ervaren hoe ze de producten en diensten die ze in hun eigen Student Company (mbo en hbo) hebben ontwikkeld, het beste aan de man kunnen brengen. De studenten zetten een bedrijf op, leiden dat een jaar lang en raken zo meer bekend met ondernemerschap. Een vakjury, waarin onder meer de wethouder Economische Zaken van de Gemeente Middelburg, reikt aan het eind van de marktdag een prijs uit voor de Student Company die het meest overtuigt.

Namens Jong Ondernemen nodigen wij je van harte uit om deze marktdag bij te wonen. Uiteraard is het mogelijk de studentondernemers en begeleiders van Jong Ondernemen te spreken over het belang van voldoende aandacht voor ondernemerschap in het onderwijs.

Wanneer: Donderdag 10 april, 10:00 – 15:00 uur. Aansluitend de prijsuitreiking.
Locatie: Weekmarkt in Middelburg.
Aanmelden: Aanmelden voor de marktdag kan door een reply te sturen naar info@jongondernemen.nl of door contact op te nemen met onderstaande.

De marktdag is een vast onderdeel van de programma’s van Jong Ondernemen op het MBO en HBO. In totaal vinden er zeven regionale marktdagen plaats door heel het land. De marktdag in Middelburg wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Middelburg en Rabobank Walcheren/Noord-Beveland.

Over Jong Ondernemen
Jong Ondernemen is een ondernemende stichting die het mogelijk maakt dat jongeren tijdens hun opleiding gaan ondernemen. Jong Ondernemen vindt dat je ondernemerschap niet (alleen) in theorie kunt leren, maar het vooral moet doen. Dat doet Jong Ondernemen door programma’s te ontwikkelen waarin de nadruk ligt op ‘learning by doing’. De organisatie streeft een substantiële bijdrage na voor een betere economische toekomst van Nederland. Deze toekomst valt of staat met de mate van ondernemerschap van de jongeren van nu.

Jong Ondernemen biedt ondernemerschapsprogramma’s aan op alle onderwijsniveaus. Middels een doorlopende leerlijn en nauwe betrokkenheid vanuit het bedrijfsleven ontwikkelen jaarlijks bijna 26.000 leerlingen en studenten van basisonderwijs tot universiteit ondernemersvaardigheden. Dit schooljaar doen landelijk bijna 500 basisscholen mee, tientallen havo-vwo scholen en meer dan 1.300 MBO- en HBO/WO-Student Companies. Meer informatie vindt u op www.jongondernemen.nl.

Jong Ondernemen wordt onder meer mogelijk gemaakt door: ABN AMRO, APG, CCHO, Delta Lloyd, ExxonMobil, ING, Ministerie van Economische Zaken, Ministerie van Financiën, MKB Servicedesk, MN, NAM, NBA, PWC, SNS Reaal Fonds, Twinfield, Van Lanschot en VNO-NCW.

 

 

één reactie

  1. Mooi initiatief.!!!!!!!
    Ik zal aanwezig zijn en ben benieuwd naar de haalbaarheid van de producten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *