Mazda CX5: Die motor hoor je nauwelijks!

Voorafgaand aan het netwerkevent van Zeeland Business mochten een aantal zb-leden een nieuwe auto testen. Rones Wielinga, van De Wilde Zeeuw Ontwerpers in Terneuzen reed in de Mazda CX5 van Tramper Goes B.V. 

Rones Wielinga rijdt zelf een tien jaar oude Chrysler PTcruiser cabrio. “Daarmee vergeleken rijdt dit geweldig! Ik had gevraagd of ik deze Mazda mocht testen, omdat ik op zoek ben naar een auto met minder onderhoudskosten. Daar staat Mazda om bekend. De CX5 van deze test bleek een automaat te zijn. Ik had het niet verwacht, maar ik zou het zó overwegen. Je zit in een sportieve stoel en het dashboard is overzichtelijk. Ondanks de bloedhete dag was de auto was zó op kamertemperatuur. Erg prettig.”

“De Mazda CX5 heeft een zware motor en trekt snel op”, vervolgt Rones. “En door Skyactive-technologie blijft hij bij een hoger toerental heel stil. Op de snelweg heb ik het pedaal even flink ingetrapt, maar ook dan hoor je de motor nauwelijks. In de bochten rijdt hij ook soepel. Voor de zakelijke markt vind ik het een mooie, bescheiden auto. Niet protserig, ondanks dat hij groot is. Dat voelt ook heel veilig. En als je achteruit rijdt, krijg je op een schermpje alles achter de auto in beeld. Ideaal! Kortom, de Mazda CX5 een genot om mee te rijden.”

Alex Vermare van Tramper Goes: “De Mazda CX5 heeft nu een introductieaanbieding met slechts € 1.000 meerprijs voor de automaat.”

Mazda CX5 2.0 Skylease GT automaat
Prijs: € 36.990
Motor: 2 liter
Vermogen: 165 pk
Gewicht: 1400
Acceleratie: 0-100 in 10,2 sec.
Verbruik: 1 op 16

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.