Medewerker met financiële problemen? BudgetCoach Zuidwest biedt uitkomst!

“Werkgevers kunnen behoorlijk last hebben van de financiële problemen van een werknemer”, vertelt Merijn Nuijten, eigenaar van BudgetCoach Zuidwest. “Een medewerker met financiële zorgen is tot twintig procent minder productief, ervaart meer stress, is gemiddeld vaker ziek en gevoeliger voor fraude en diefstal. Werkgevers hebben er dus belang bij deze problemen te herkennen en op te lossen.”

Analyse en advies
Hoe werkgevers weer hun productieve en gemotiveerde medewerker terug kunnen krijgen? Merijn: “Met een Quickscan kan ik de oorzaak van de financiële problemen achterhalen. Tijdens een eerste gesprek inventariseer ik wat er aan de hand is. Vaak vertellen de bankafschriften een duidelijk verhaal. In het tweede gesprek bespreken we mijn bevindingen en adviseer ik wat er moet gebeuren om de problemen op te lossen. Soms is inzicht geven genoeg, soms is er meer begeleiding nodig. Dat kan tijdens een vervolgtraject.”

Investering waard
Volgens Merijn is hulp bieden de ‘investering’ meer dan waard. “Door hulp te bieden, investeer je in een goede relatie met je werknemer. Deze loyaliteit is wederzijds. Werknemers ervaren de ondersteuning als zeer positief. De kosten van ondersteuning zijn slechts een fractie van de kosten die productiviteitsverlies of ziekte met zich meebrengt. Juist uit bedrijfseconomisch oogpunt is de inzet van een budgetcoach daarom heel interessant.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *