Meestemmen voor KvK-Startersprijs 2012

Uit tientallen inzendingen door Zeeuwse ondernemers in spé zijn de genomineerden bekendgemaakt voor de KvK Startersprijs 2012. Het beste ondernemingsplan hadden volgens de Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland Karlijn Nieuwets en Martijn de Groot van Grandcafé de Graanbeurs uit Terneuzen, Sabine Flipse van UnIQtalent uit Koudekerke en Nina de Jongh en Monique Adriaanse van Tiaki Travel uit Middelburg. De finalisten presenteren hun plannen op woensdag 7 november om 20.30 uur aan de jury tijdens de Contacta in Goes. De winnaar van de Startersprijs ontvangt een geldbedrag van 1000 euro. De prijs is bedoeld om ondernemers aan te moedigen hun plannen goed op papier te zetten en zo de slagingskans van hun bedrijf te vergroten.

De deskundige jury, bestaande uit Willem Ausems, lector Ondernemerschap en Innovatie aan de Hogeschool Zeeland, Joop Maas, vestigingsmanager van Boom Communicatie, Henriëtte Swartjes, eigenaar van Strandsport Zeeland, Marjan Vermeire, specialist YourBusiness Banking en Erik Oele, adviseur bij de Kamer van Koophandel, kijkt onder andere naar de volledigheid van het ondernemingsplan. Daarnaast beoordeelt de jury ook de gedrevenheid en ervaring van de ondernemers. Dit jaar ligt de uitkomst overigens niet alleen in handen van de jury. Zo kon/kan iedereen via de website van de KvK  zijn of haar stem uitbrengen op één van de genomineerden. Deze publieksstem telt mee in het eindoordeel van de jury.

 

Sinds begin dit jaar staan Karlijn Nieuwets en Martijn de Groot aan het roer bij café en restaurant de Graanbeurs in Terneuzen. Ze vinden de nominatie ‘super’. “Na een intensieve periode van voorbereidingen en een druk, hectisch en succesvol eerste jaar, is het feit dat we finalist zijn een absolute kroon op ons werk en onze inzet.”

 

 

Vanuit Middelburg bieden Nina de Jongh en Monique Adriaanse van Tiaki Travel reizen aan naar Australië en Nieuw-Zeeland. Het tweetal is “zeer vereerd” met de nominatie. “Een goed ondernemingsplan is de basis van een succesvol bedrijf en omdat wij de zaak met z’n tweeën runnen, is het nog extra van belang om een goed doordacht businessplan te hebben. Finalist te zijn, geeft ons de bevestiging dat wij in ieder geval een goede start hebben gemaakt en hopelijk kunnen wij deze trend doorzetten. Deze nominatie is daarbij een enorme motivatie voor ons.”

Op Walcheren is Sabine Flipse eind maart gestart met het onderwijsbureau UnIQtalent. Zij begeleidt kinderen met hoogbegaafdheid, beelddenken en leergedragsproblemen. “Een veelzijdige aanbod, vertrouwd gevoel en vernieuwend karakter zijn de kenmerken van UnIQtalent. Deze nominatie is de ‘kers op de taart’, want het maakt je eigenlijk al een winnaar, en dat brengt je veel moois aan positieve reacties. UnIQtalent haalt daar veel kracht uit. Bovendien worden er door meer naamsbekendheid nieuwe kansen gecreëerd voor mijn doelgroep en mijzelf als ondernemer.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *