OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meijers Autoschadeteam werkt samen met Unitron

Meijers Autoschadeteam in IJzendijke, onderdeel van de RIDA Groep, is een bijzondere samenwerking aangegaan met Unitron in IJzendijke. RIDA gaat door Unitron ontwikkelde printplaten voorzien van een waterdichte coating.

Unitron ontwikkelt en produceert hoogwaardige elektronicaproducten voor de medische en industriële markt. “Die samenwerking met het autoschadebedrijf komt niet uit de lucht vallen”, zegt directeur Pieter Dieleman van de RIDA Groep. “Onze vestiging in IJzendijke heeft al jaren assemblage-werkzaamheden verricht in opdracht van Unitron.”

Unitron liet de printplaten voorheen coaten door een bedrijf in het noorden van het land. “Die coating moet de printplaten beschermen tegen vocht en chemicaliën. Er zijn niet veel bedrijven die dat kunnen. Maar het was voor Unitron omslachtig vanwege het transport, dus zochten ze het dichter bij huis. Omdat wij bekend zijn met spuitwerk en we al jaren een betrouwbare partner zijn, hebben ze ons benaderd.” De samenwerking is voor minimaal vier jaar vastgelegd.

RIDA heeft ‘enkele tonnen’ geïnvesteerd in een volautomatische spuitmachine, waar de printplaten op een lopende band doorheen worden gevoerd. “De machine wordt zo geprogrammeerd dat die precies op de goede plekken spuit en dus heel zuinig is.” Om de apparatuur te programmeren en eventuele storingen te kunnen verhelpen, worden enkele medewerkers van RIDA bijgeschoold.

Voor Meijers Autoschadeteam  is deze nieuwe activiteit een welkome aanvulling op de bestaande werkzaamheden. “Het past erbij en is tegelijk een verbreding van ons aanbod. Mogelijk kunnen we in de toekomst ook voor andere bedrijven coatingwerk verzorgen.”

Meijers Autoschadeteam
Oranjestraat 40
4515 CA IJzendijke
0117-301660
www.rida.nl

Tekst: Liesbet Mallekoote

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *