Merkonafhankelijke (bedrijfs-) wagenspecialist, Van Liere

Autoservice Van Liere in Middelburg is een professionele, merkonafhankelijke alleskunner op het gebied van (bedrijfs-) auto’s en autotechniek. Tal van particulieren en zakelijke klanten weten het bedrijf te vinden voor onderhoud, reparatie, APK-keuringen en de aankoop van nieuwe en gebruikte auto’s.

Het eerste dat opvalt bij Autoservice Van Liere is de gemoedelijke bedrijvigheid. Volgens Raymond Ram is dat één van de kenmerken van het autobedrijf waarvan hij samen met Patrick Tijhuis eigenaar is. “Wij streven naar laagdrempeligheid. Iedereen moet hier heel makkelijk kunnen binnenstappen. Verder hechten wij veel waarde aan direct en persoonlijk contact. Onze monteurs kennen de auto en de eigenaar. Dat werkt prettig. Even overleggen, een factuur toelichten, een vervangende (bedrijfs-) auto regelen; door de korte lijnen is het allemaal zo geregeld.”

Kwaliteit van Bosch
Autoservice Van Liere is aangesloten bij Bosch Carservice, de grootste merkonafhankelijke serviceformule voor garagebedrijven in Nederland. “Wij kiezen hier bewust voor; het biedt onze klanten de garantie dat wij zorg dragen voor perfect onderhoud aan hun auto.” Om voor het predicaat Bosch Carservice in aanmerking te komen, worden de monteurs regelmatig geschoold en bijgespijkerd op het gebied van moderne voertuigtechniek.
“Dat is ook echt noodzakelijk. Deze techniek is volop in beweging. Gelukkig zitten we met Bosch dicht bij het vuur. Bosch is immers de hoofdleverancier van auto-onderdelen voor vrijwel elk automerk.”

Professionele werkplaats
De werkplaats van Autoservice Van Liere is professioneel uitgerust. Alle monteurs hebben minimaal het diploma monteur niveau 1 op zak. Door hun jarenlange kennis en ervaring weten zij problemen in een mum van tijd te duiden en op te lossen. Uiteraard hebben zij daarvoor de beschikking over de nieuwste technieken, werkmethoden en apparatuur. Op het gebied van APK heeft Autoservice Van Liere naam gemaakt. “Inmiddels werkt één
monteur dagelijks uitsluitend aan de APK-keuringen. Dat doen we voor onze eigen klanten maar soms ook in opdracht van collega-bedrijven. Met ruim 2700 keuringen per jaar zijn we wat dat betreft de grootste op Walcheren.” Reparatie en onderhoud wordt in de eigen werkplaats uitgevoerd. Voor eventuele schades werkt Autoservice Van Liere samen met Autoschade Sturm in Middelburg.

Totaalpakket
Naast particulieren rekent het Middelburgse autobedrijf tal van bedrijven tot haar klantenkring, met wagenparken variërend van slechts enkele tot vele tientallen bedrijfswagens. “Wij hechten zeer aan deze relaties en zetten alles op alles om onze klanten op het gebied van mobiliteit zoveel mogelijk te ontlasten. Dat betekent dat wij het periodiek onderhoud opvolgen en tijdig adviseren over de aanschaf van een nieuwe bedrijfswagen. Onze
monteurs beseffen bovendien dat het belangrijk is dat bedrijfswagens snel weer op weg kunnen. Daarom plannen we het onderhoud zo efficiënt mogelijk en maken wij bijvoorbeeld optimaal gebruik van de bouwvakperiode. Daarnaast hebben wij een bedrijfswagen als leenauto.”

Nieuwe en gebruikte wagens
Zonder eigen showroom is Autoservice Van Liere toch een belangrijke leverancier van nieuwe en gebruikte wagens. “Wij bieden onze klanten graag een totaalpakket. Daarvoor werken wij samen met een volledig netwerk van merkdealers. Klanten vinden het prettig om hun autozaken op één adres te regelen. Wij maken de, veelal zeer gunstige, prijsafspraken, doen een eventuele voorkeuring, zorgen voor de garantie en nemen vervolgens ook alle service en onderhoud voor ons rekening.”

Uitbreidingsplannen
Raymond en Patrick stapten vier jaar geleden in het avontuur Autoservice Van Liere. Toen namen zij het bedrijf van de toenmalige eigenaren over. Het bedrijf, met een geschiedenis van ruim dertig jaar, is binnenkort toe aan een nieuwe episode. “Dit jaar gaan we uitbreiden. Recent hebben we de bedrijfshal naast ons huidige pand gekocht. Dat betekent een verdubbeling van onze werkruimte. Daarmee zijn we klaar voor de toekomst.”

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *