Met mensen varen is het aller-leukste

DenickOver één ding zijn Alexander de Vries en zijn vrouw Kirsten het eens: Als je iets organiseert dan moet het kloppen. Als de gasten bijvoorbeeld halal willen eten of, gewoon vanuit hun geloofsovertuiging vinden dan een vrouw in een rok gekleed moet zijn, dan zorgen wij daar voor. Met drie prachtige schepen biedt Rederij Denick voor iedereen het perfecte uitje.

 

Uitwaaien
Na 20 jaar internationale binnenvaart koos kapitein Alexander de Vries voor zijn gezin: thuis zijn en de kinderen opvoeden. “Ik hoorde dat er een klein passagiersschip te koop was en toen heb ik de stap gezet, de bank had vertrouwen in mijn missie. Ik kon ze overtuigen dat ik met datgene wat ik het leukst vond ook mijn levensonderhoud kon opbrengen. Het ging zo goed dat ik na en jaar mijn tweede schip kon kopen. Intussen zijn de tijden wel een beetje veranderd. Maar dat maakt de uitdaging des te groter.”

Eerst ging het om vissers-tochtjes en rondvaarten, maar na verloop van tijd kwam er steeds meer vraag naar exclusievere tochten. Alexander begon in Hansweert, maar toen het Portaal van Vlaanderen belde dat er in Terneuzen plaats was voor hun schepen zijn ze daarheen gegaan: “Vroeger lagen we met het schip van mijn vader vaak in Terneuzen en dat zag ik helemaal zitten.”

Samen
Kirsten: “De gasten staan bij ons centraal. Wij vinden het, bij wijze van spreken, zelf zo leuk om te doen dat we soms bijna vergeten dat we er geld voor moeten vragen. Na 20 jaar is ons enthousiasme er eerder op vooruitgegaan.”

Bijna iedere euro gaat terug naar de schepen. Als de radar kapot gaat dan moeten zij daar, bij wijze van spreken, twee keer voor varen. Alexander: “Gelukkig ben ik redelijk handig en het is natuurlijk de sport om zoveel mogelijk zelf te doen. Maar ik heb maar twee handen.”

Zeeland Business Starters- en Netwerkevent
Het echtpaar is het er over eens dat het grote voordeel van samenwerken met je partner is dat je weet wat de ander doet. Je leeft met onregelmatige tijden. Omdat je vanuit je klantenkring een hechte vriendenkring opbouwt heb je die ook samen.

“We zijn van nature heel makkelijk benaderbaar en dat stellen de mensen op prijs. Dat vinden wij ook een eerste vereiste bij het organiseren van een mooi feest. Of dat nou een bruiloft is of een zakelijke bijeenkomst. Wij vonden het dan ook erg leuk om Zeeland Business in oktober op de Denick II te gast te hebben.”

“Het water heeft op veel mensen een aantrekkingskracht. Een dagje op het water laat een frisse wind door je hoofd en organisatie waaien, samen eens kijken naar de horizon: Wij zorgen er voor dat de rest in orde is.”

Waar varen?
Kirsten: “Wie betaalt bepaalt. Soms gaan we naar Gent of Antwerpen, maar we kunnen ook de Westerschelde op, of naar Rotterdam. We hebben ook nog een vaste ligplaats in Ouddorp. We hebben hier een echte Turkse verloving gehad. Dat is ook voor ons genieten, en helemaal als ze echt tevreden zijn.”

Green Key
in 2013 is rederij Denick aan de slag gegaan met duurzaamheid. Op de website kun je zien hoe prominent dat in hun bedrijfsvoering zit. Alexander: “Ja, en er wordt goed op ons gelet. Wij doen het uit overtuiging. We willen allebei dat onze kinderen een goede toekomst hebben. Green Key gaat daar best ver in, maar daar staan we 100% achter. Je kunt het in onze maaltijden proeven.”

Ons motto? ‘Niet teveel naar anderen kijken, wij doen het op onze manier, en dat is goed.

Denick
170 personen, 100 binnen zitplaatsen
Onze rondvaartboot. Met een groot buitendek. Ideaal voor scholen, je zit echt op een schip, maar je kunt er een fijn feest of evenement op hebben.

Denick II
249 personen, 200 binnen zitplaatsen
Super comfortabel veel luxe en een echt stabiel schip.

De IJmond  (Zeewaardig directie vaartuig, ooit Rijkswaterstaat)
75 personen, 25 binnen zitplaatsen
Kleine intieme gezelschappen, werkoverleg, directieoverleg. Het ziet er aan de buitenkant niet uit als een feestschip.

Rederij Denick
Alexander en Kirsten de Vries
Rondvaarten en Partycruises vanuit heel Zeeland
www.denick.nl
0653 206436

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.