Middelburg bruist gewoon!

PUURMiddelburg heeft de afgelopen maanden een aantal nieuwe bedrijven mogen verwelkomen: ondernemers van elders die een toekomst zien in de Zeeuwse hoofdstad. “Middelburg bruist gewoon!”

Begin februari opende Puur Fitness de deuren op het ZEP-terrein in Middelburg. Na vestigingen in Tilburg en Oss wilde eigenaar Antoine Jolie graag uitbreiden in Zeeland. “Deze locatie is ideaal. Het had de juiste bestemming, we hebben alle ruimte en voldoende parkeergelegenheid.”

Jolie denkt dat zijn concept in Middelburg zal aanslaan. “Puur Fitness richt zich puur op sporten. We hebben nauwelijks bar-faciliteiten, geen kinderopvang, geen sauna. Dat scheelt personeel en maakt dat wij de prijzen laag kunnen houden. Dit concept was er nog niet in Zeeland, dus daar ben ik ingesprongen.”

Natuurlijk beschikt Puur Fitness wel over alle nodige sportfaciliteiten, zoals een aerobicszaal, spinningzaal en een rij apparaten voor fiets-, loop-, en crosstrainen. Clubmanager Rogier Bachofner, die de dagelijkse leiding heeft, dacht mee over de invulling van de sportschool. “Door mijn eigen fitness-ervaring weet ik dat sporters in Middelburg meer focussen op krachttraining, dus daar hebben wij extra faciliteiten voor.”

In zijn zoektocht naar een Zeeuwse locatie is Jolie eerst in Vlissingen gaan kijken. Omdat daar niet direct een goed pand beschikbaar was, keek hij naar Middelburg. “De stad sprak mij direct aan. Qua inwonertal is het net iets groter, ik kan het binnen een uur aanrijden en er was een prima locatie voorhanden.”

Winkelstad
Terug van weggeweest is Frank Bijleveld. Na een uitstapje van vijf jaar naar Terneuzen, is Bijleveld vorig jaar teruggekomen in de hoofdstad. “Ik ben een geboren en getogen Middelburger en heb hier mijn netwerk. Daarbij is Middelburg voor mij winkelstad nummer één van Zeeland: Middelburg bruist, meer dan andere steden.”

Bijleveld opende zijn herenmodezaak View49 in een leeggekomen pand van de Rabobank, in de Langeviele. “Een van de mooiste panden van de stad. Ik ben hier helemaal op de goede plek. Omdat ik een tijdje ergens anders heb gekeken, kan ik uit eigen ervaring zeggen dat Middelburg de interessantste plek van Zeeland is: met terrassen, gezelligheid en sfeer die je elders niet zo vindt.”

Dat er om hem heen verschillende kledingzaken de deuren hebben moeten sluiten, ziet Bijleveld ook. “De mode is de hoek waar de klappen vallen. Zelf blijf ik positief. Twintig procent van de kledingverkopen gaat via internet: dan gaat er tachtig procent via de voordeur. Met dienstbaarheid en gezelligheid onderscheid je je van het internet, en van je concurrenten. En die leegstand ziet er misschien naar uit, het biedt ook kansen voor vernieuwing.”

Gemeente en ondernemers moeten er samen voor zorgen dat Middelburg aantrekkelijk blijft, vindt Bijleveld. “Een mooi gevarieerd aanbod en regelmatig evenementen, daarmee trek je de mensen naar de stad.”

Tekst: Liesbet Mallekoote
Fotografie: Marijana Pajovic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *