MIND|CONSTRUCT opent research faciliteit voor Mensachtige Kunstmatige Intelligentie in Zeeland

Mind ConstructOp dinsdag 26 januari aanstaande opent MIND|CONSTRUCT haar nieuwe vestiging in Heinkenszand, Zeeland. De opening zal formeel gedaan worden door de Heer Gelok, burgemeester van de Gemeente Borsele. Centraal onderdeel in de vestiging is het ‘Artificial Brain Lab’, een unieke onderzoeksfaciliteit voor Kunstmatige Intelligentie en Emotie-gebaseerde Cognitie. De opzet van dit cognitieve laboratorium is het gevolg van vijf jaar intensief wetenschappelijk onderzoek naar de mogelijkheden van Mensachtige Kunstmatige Intelligentie.

MIND|CONSTRUCT is een van origine Zeeuws bedrijf met een administratieve basis in Middelburg. Het bedrijf heeft connecties met diverse Zeeuwse bedrijven en instanties, maar is ook nauw verbonden met de Brainport-regio in en rond Eindhoven. Toch is besloten om te vestigen in Zeeland, vanwege de intensieve contacten met onder andere de Zeeuwse kennisinstellingen maar ook vanwege de Zeeuwse focus op de groeiende zorgeconomie. De door MIND|CONSTRUCT ontwikkelde cognitieve technologie zal bijvoorbeeld voor robotica in de zorg een belangrijke stap betekenen.

Met de opening van deze wetenschappelijke faciliteit geven we een impuls aan de wetenschappelijke en technologische kant van de Zeeuwse economie, wat een belangrijk onderdeel is voor de ontwikkeling van de regio in het kader van medische- en ouderenzorg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *