Verkiezing MKB-vriendelijkste gemeente

MKB Nederland organiseerde in het voorjaar van 2011 de verkiezing ‘MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland 2011-2012‘. Winnaar werd de Zuid-Hollandse gemeente Bergambacht.  Goes kwam als beste Zeeuwse gemeente uit de bus en Schouwen-Duiveland als minst geprezen.

15.852 ondernemers werkten mee en beantwoordden hiervoor telefonisch of digitaal een lijst (PDF 198kb) met tien vragen, waarna de resultaten werden gebruikt voor het opmaken van vier ‘klassementen’: Tevredenheid, Imago, Communicatie & Beleid en Lasten. Uiteindelijk werd een ranglijst gevormd en op 14 juni is de MKB-vriendelijkste gemeente bekend gemaakt.

De 36 grote steden in Nederland die als woonplaats zelf een gemeente vormen werden niet meegenomen in het eindklassement en werden beoordeeld binnen een eigen categorie (G36). Helmond werd daardoor verkozen tot MKB-vriendelijkste stad.

De prijsuitreiking is een initiatief van MKB-Nederland, samen met het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. De prijs dient als stimulans voor de gemeenten om zich meer in te spannen voor het midden- en kleinbedrijf. Door de prijs moet een positief ondernemersklimaat in gemeenten dichterbij worden gebracht.
 
Zeeuwse gemeenten in de top-100 van ‘MKB-vriendelijkste gemeenten van Nederland 2011-2012’ zijn: Goes op plaats 9, Tholen op plaats 16, Noord-Beveland op plaats 19, Veere op plaats 55. Terneuzen op plaats 58 en Middelburg op plaats 93.
 
Het eindrapport is hier (PDF 264kb) te downloaden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.