Mooie initiatieven rondom het Coronavirus

Een beetje hulp bij het opstarten
Beetje bij beetje keren we terug naar onze werkplek. Het is een spannende en uitdagende tijd voor ondernemers. Je wilt je focussen op het werk en tegelijk wil je het zo goed en veilig mogelijk inrichten voor je medewerkers. Om een beetje hulp te bieden bij het opstarten hebben we zoveel mogelijk tips en tricks verzameld om zo snel mogelijk én anderhalvemeter-proof weer aan de slag te kunnen.

Je zult ongetwijfeld al begonnen zijn met het herinrichten van de werkplek. Mogelijk ben je ook aan het nadenken over de meer praktische zaken zoals het faciliteren van koffie, thee en lunch. We begrijpen dat dit nu heel belangrijk is en daarom willen wij je een beetje hulp bieden bij het opstarten. We hebben een breed scala aan tips en tricks verzameld die je kunnen helpen met deze praktische zaken op kantoor én je kunt ons gratis opstartpakket aanvragen. (JUMBO)

De coronacrisis heeft een grote impact op de economie en dienstverlenende sectoren als detailhandel, horeca en toerisme. Om inzicht te geven in de precieze omvang van de impact doet HZ Kenniscentrum Kusttoerisme onderzoek naar de financiële schade in de detailhandel en horeca in de Zeeuwse steden.

Deze gegevens worden gebruikt om richting Rijksoverheid te lobbyen voor de samenstelling van het nieuwe steunpakket. In het onderzoek wordt ook ingegaan op de knelpunten en oplossingen van ondernemers bin het opereren in de ‘1,5 metereconomie’. Deze praktijkvoorbeelden worden gebruikt om alle ondernemers in Zeeland te inspireren voorhun eigen bedrijfsvoering.

Ondernemers kunnen de vragenlijst via deze link invullen.
Bron

De beste oplossing voor de 1,5 metereconomie, waar ondernemers in het midden- en kleinbedrijf hun voordeel mee kunnen doen, is 7500 euro waard. Dat is namelijk de prijs voor de 1,5 meter innovatie challenge die dinsdag van start is gegaan. MKB-Nederland, VNO-NCW en andere partners hopen met de wedstrijd de beste ideeën binnen te krijgen en die te delen met andere ondernemers.

Lees hier verder.

 

Het jaar 2020 is voor TMC Wonen een jubileumjaar, we bestaan namelijk 45 jaar! Om dit met onze klanten te vieren, wilden we voor € 45.000 aan woondromen realiseren, een cadeau wat ervoor zou zorgen dat je het liefst de deur niet meer uit zou gaan. Maar de omstandigheden liepen anders dan we hadden verwacht en daarom wordt de jubileumactie aangepast.

Nu de lockdown maatregelen weer wat versoepeld worden, zien we er met z’n allen naar uit om weer iets buiten de deur te gaan doen, even het huis uit! Daarom geven we iedere klant bij een besteding boven de € 1000 een TMC Horeca Waardebon cadeau. Deze kan ingeleverd worden bij alle deelnemende horecagelegenheden*. Zo draaien we het spreekwoord “samen uit, samen thuis” eigenlijk om.
Lees hier het volledige artikel

Online muziekles volgen

Vanwege de coronacrisis kunnen de muzieklessen bij de muziekscholen nog niet doorgaan. Gelukkig is er online veel mogelijk. De website www.muzieklesvergelijken.nl biedt een handig overzicht met informatie over online muziekles, en een overzichtelijke vergelijking van alle aanbieders die er zijn.

 

Bij KRO-NCRV kijken we naar elkaar om. Juist in deze tijd een beetje extra, want veel mensen zitten vanwege het coronavirus thuis waardoor het contact met de buitenwereld steeds minder wordt.

Via het Corona Quarantaine Contact brengen wij mensen telefonisch samen. Oude mensen, jonge mensen, mensen met en zonder beperking, mensen met veel sociale contacten en mensen die het met wat minder doen. Maar één ding hebben we allemaal gemeen en dat is dat we er voor elkaar willen zijn! Want samen brengen we elkaar verder.
Lees verder!

Maaltijden aan huis voor ouderen in tijden van corona

Veel ouderen maken gebruik van een maaltijdservice voor de dagelijkse warme maaltijd. Kan ik nog veilig gebruik maken van een maaltijdservice? En welke maatregelen hebben de verschillende leveranciers getroffen? In dit overzicht van Maaltijdbutler.nl vind je alle praktische informatie op 1 plek.

 

Het coronavirus raakt ons allemaal. Voor de zorg betekent dit dat mensen hun dierbaren niet meer kunnen zien, zich vervelen en misschien zelfs eenzaam voelen. Tegelijkertijd is de druk op zorgverleners hoog. Samen met vele ziekenhuizen (o.a. Admiraal de Ruyter Ziekenhuizen), zorggroepen en uitgeverijen hebben we de app Wait geactiveerd.

Met Wait krijgen de zorgbehoevende mensen, op locatie, gratis toegang tot tijdschriften, boeken en luisterboeken.
Wait is zowel voor de gebruiker als de zorgorganisatie gratis. Omdat we samen het gevoel van eenzaamheid en verveling kunnen verzachten is het onze vraag of jullie dit bericht willen verspreiden.  Bekijk hier een video.


Onze wereld is veranderd. 2020 is met recht een bijzonder jaar. De helden van de zorg zijn belangrijker dan ooit in onze samenleving. Ondertussen verrichten zij hun werk veelal onzichtbaar. Zij verdienen onze waardering, respect en een hart onder de riem. Daarom geeft de Waterspecialist in mei 2020 aan één zorgmedewerk(st)er een waterontharder volledig gratis weg, inclusief gratis montage ter waarde van €150.

 

 

 

Thuis een lekker biertje drinken en daarmee je favoriete kroeg steunen? Dat is net zo simpel en aantrekkelijk als het klinkt. Op www.mijnkroegie.nl kunnen horecaliefhebbers een bierpakket naar keuze bestellen. Daarmee doneren ze 15 euro aan hun favoriete kroeg.

 

 

Door de coronacrisis en alle maatregelen die hiermee samenhangen, kunnen bewoners van zorginstellingen momenteel behoorlijk eenzaam zijn. Paree B.V. stelt in samenwerking met hoofddonateur De Zeeuwse Rabobanken en een financiële bijdrage van de gemeente Reimerswaal, tablets ter beschikking om beeldbellen voor de bewoners mogelijk te maken.

 

Als citymarketing platform van de stad Vlissingen vinden we het belangrijk om in deze tijd onze ondernemers nog zichtbaarder te maken als dat ze al zijn. Juist in deze tijd is het te meer belangrijk om lokaal je spullen te kopen.
Ondernemers missen de gezelligheid in onze altijd bruisende stad en willen de mensen die thuis zitten of thuis moeten zitten een hart onder de riem steken met deze prachtige boodschap Samen Sterk IN Vlissingen. Kijk en geniet! Want IN Vlissingen zijn wij er voor elkaar.
Bron

Flexibility Zuid-West Nederland: gratis adviesgesprekken voor werkzoekenden

Door de corona crisis zien bedrijven hun omzet teruglopen en zijn medewerkers thuis komen te zitten. Het vinden van een nieuwe baan in deze bijzondere tijden is een behoorlijke uitdaging. Hoe vindt je de meeste passende functie op dit moment en hoe springt je cv en motivatie eruit? Middels een goed, duidelijk en gestructureerd CV en een professioneel LinkedIn profiel! Graag dragen wij ons steentje bij door middel van gratis adviesgesprekken om zo het cv en LinkedIn profiel van jouw werknemer te upgraden om zo snel mogelijk weer aan een nieuwe passende functie te komen. Meer weten? Ook voor werkgevers die hun werknemers willen ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan? Bel of WhatsApp ons op 06 38073781 of mail naar zuidwest@flexibility.nl.

Fotografen slaan handen ineen en steunen de voedselbank

Veel portret fotografen die samenwerken met een visagiste (die niet op 1,5 meter kan werken) zitten nu thuis. Daarom zijn we met een groep, van inmiddels 16, portretfotografen over heel Nederland begonnen met een collectief.  Het idee van deze samenwerking is: Samen staan we sterk en de steun zoveel mogelijk gezinnen die het nu extra moeilijk hebben door het virus.

Door middel van het afnemen van een voucher voor een zakelijke profiel foto wordt er namelijk direct 20% gedoneerd aan de voedselbank door de fotograaf.

Met deze voucher steunt iemand niet alleen de voedselbank en de kleine ondernemer (zoals de fotograaf en de visagiste) maar maakt zichzelf ook blij met prachtige beelden die perfect ingezet kunnen worden om online zichtbaar te zijn.

Elke fotograaf hanteert hetzelfde bedrag wat er gedoneerd wordt aan de voedselbank met dezelfde voorwaarden.
De fotografen zitten over heel Nederland, daardoor worden de verschillende lokale voedselbanken over het hele land van steun voorzien.

Linda Hemmes, fotograaf uit Middelburg, heeft zich aangesloten bij dit collectief van fotografen en steunt hiermee de voedselbank Walcheren. Bestel hier jouw voucher en steun direct de voedselbank.
Bron: per mail

De Nederlandse e-health startup Welly stelt tijdelijk een speciaal WellyCares programma beschikbaar om medewerkers in de zorg en het bedrijfsleven te helpen bij het verminderen van stress. Dat is hard nodig nu de corona-crisis zoveel vergt van het zorgend personeel. Andere organisaties die gebruik willen maken van de Welly app en personal coaching kunnen dat vanaf nu tegen kostprijs doen.
Bron: persbericht per mail

Door de coronacrisis hebben verzorgers het extra druk. Het personeel van zorgorganisatie Middin kan vanaf nu dichter bij het werk slapen, als het dat wilt. Op het Zuid-Hollandse park Kijkduin in ’s-Gravenhage stelt Roompot namelijk vier chalets ter beschikking van personeel van de nabijgelegen zorgorganisatie in de gehandicaptenzorg.
Bron: persbericht per mail

Ondernemer Atilay Uslu van Corendon stelt hotelkamers in zijn Corendon Village Hotel nabij Schiphol gratis ter beschikking aan zorgmedewerkers. Zo kunnen verpleegkundigen en artsen voorkomen dat ze inwonende familieleden besmetten. Corendon Village is met 680 kamers de grootste van de Benelux, maar door de Corona-maatregelen is het gehele hotel nu vrijwel leeg. Uslu reageerde direct enthousiast op het verzoek vanuit  de directie: “Dat moeten we doen. We hebben appartementen die toch leeg zijn, dus zorg dat ze hier kunnen slapen.”
Bron

 

Hulp nodig? Of wil jij juist mensen of organisaties helpen tijdens de Coronacrisis? Het is een gekke tijd. Veel sectoren liggen zo goed als stil, terwijl andere organisaties juist alle hulp heel goed kunnen gebruiken. ZeeuwseVacaturebank.nl heeft een speciale CORONA-HULP-categorie aangemaakt zodat je direct kunt zien waar jij kunt helpen! Bekijk hem hier.

Pathé Thuis: iedere dag gratis film voor iedere Nederlander. Pathé Thuis heeft de actie vanwege de coronacrisis aangekondigd. Van maandag 6 april tot en met dinsdag 28 april kunnen alle Nederlanders via Pathé Thuis gratis naar een door het bedrijf zelf geselecteerde film kijken.
Bron

 

Proven Context heeft vorige week als bureau besloten om in april en mei 2020 ondernemers die getroffen zijn de corona-perikelen gratis te helpen. Denk hierbij aan teksten voor op je website, klanten updaten via social media of nieuwsbrieven en e-mailings.
Bron

B&B Uitwijk heeft al 4 jaar een Buurttafel waar mensen uit de buurt samen eten en koken. De Buurttafel vindt plaats in de Buurtkeuken (keuken en ontbijtruimte van de B&B ) die na 11.00 uur leeg staat en gratis te gebruiken is door de Buurt voor de Buurttafel. Er worden daar maaltijden gemaakt voor 12 buurtbewoners . (een driegangenmenu voor € 6,— ). Veel ouderen 85+  en buurtbewoners maken gebruik van deze Buurttafel.

Door Corona kunnen we niet samen eten en is het Corona afhaalmenu geïntroduceerd.
Buurtbewoners maken thuis een van de onderdelen (soep, hoofdgerecht, salade of toetje) brengen deze naar de Buurtkeuken en wie zich opgegeven heeft via e-mail of schoolbord in de tuin kan de maaltijd tussen 16.30 en 17.30 ophalen of laten ophalen.

Een groot succes en meer dan 12 buurtjes kunnen de maaltijd ophalen.
Op woensdag 25 maart zijn we gestart en hebben vele enthousiaste reacties gekregen en buurtjes aangemeld die een volgende keer mee willen helpen.


De voedselbank van Middelburg zal woensdag 2.000 kg aan etenswaren van Roompot ontvangen. De kruideniers- en verswaren dreigden door de verplichte sluiting van de vakantieparken in Zeeland verloren te gaan, maar gaan nu naar zij die voedselhulp het hardst nodig hebben.

 

Afgelopen week is zorgcoöperatie Anna Zorgt uit Sint-Annaland het project gestart om mondkapjes te maken, na het idee van hun huisarts om inwoners extra te beschermen als ze naar buiten gaan. Het betreft een bescherming die verspreiding helpt te voorkomen, het zijn geen professionele mondkapjes die in de ziekenhuizen gebruikt worden.

Het project was in 3 dagen een feit met 28 vrijwillige naaisters en 4 vrijwilligers die helpen distribueren en inpakken. Een lokale ondernemer stelt materiaal tegen kostprijs ter beschikking.Cargill
heeft 60.000 liter ontsmettingsalcohol, dat geproduceerd is in Sas van Gent, ter beschikking gesteld aan Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen.
Bron

 

 

Dow Benelux stelt 1500 mondkapjes beschikbaar voor de strijd tegen het coronavirus. Deze mondkapjes worden bezorgd bij de Zeeuwse ziekenhuizen.
Bron

 

 

Bistro En Passant uit Hulst gaf een hartverwarmende schenking aan de patiënten van Kleinschalig Wonen van de Blaauw Hoeve, namelijk lekkere verse groenten! De extra vitamines zijn in deze tijden meer dan welkom! Dank namens onze bewoners en Team Welzijn van Zorgsaam Zeeuws Vlaanderen!
Bron

 

 

 

Wat moet je doen als je door de coronacrisis je bloemen niet verkocht krijgt? Tulpenkweker Jan Boot uit Kerkwerve besloot een deel van zijn tulpen niet weg te gooien, maar weg te geven. Vanmiddag verraste hij zorgmedewerkers op verschillende plekken in Zeeland met tulpen, waaronder duizend tulpen voor zorggroep Ter Weel in Goes.
Bron

 

Fletcher en Van der Valk stellen hotelvestigingen beschikbaar als centra waar coronapatiënten opgevangen kunnen worden. Meer dan honderd locaties zijn klaar om binnen korte tijd omgevormd te worden voor patiëntenopvang.
Bron

 

 

Materialise heeft een 3D-geprinte deuropener ontworpen die het mogelijk maakt om deuren te openen en te sluiten met de onderarm, waardoor er geen direct contact met de deurklink meer nodig is. Het bedrijf biedt het bedrukbare ontwerp gratis aan en doet een beroep op de wereldwijde 3D-printgemeenschap om de deuropener in 3D te printen en overal ter wereld beschikbaar te stellen. Bron

Minder zichtbaar zijn de lokale producenten die veelal voor een groot deel van hun afzet afhankelijk zijn van de horeca. Terwijl de schappen van de supermarkt worden leeg gehamsterd kunnen ondernemers hun mooie lokaal geproduceerde waar niet kwijt. Daarom roept Support Your Locals heel Nederland op om de lokale producenten in de armen te sluiten en samen korte ketens op te bouwen. Een groep lokale ondernemers hebben nu ook in Zeeuws-Vlaanderen hier hun schouders onder gezet.
Bron


Vier studenten hebben de website www.gewoonmensendiemensenwillenhelpen.nl opgericht. Met de website willen ze ouders, verpleegkundigen, politiemensen en de brandweer helpen.
Bron

 

 

Het Rode Kruis wil ook graag wat betekenen en heeft een centraal punt opgestart waar je je kunt aanmelden om kwetsbare, vaak oude, mensen te helpen met klusjes zoals hun boodschappen.
Bron

 

 

Op initiatief van de hotels van Nederland en Mews Systems is de website hotelshelpen.nl gelanceerd. Hotelshelpen.nl is een centrale plek waar mensen accommodatie kunnen boeken tijdens de Coronacrisis. Hotels bieden hun kamers voor een klein bedrag aan voor mensen die het hard nodig hebben, zoals hulpverleners en familieleden van Coronapatiënten die anders ver moeten reizen.
Bron