Murre Techniek en Vitro Plus winnen Emergo Innovatieprijs

De winnaars van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo zijn bekend. Van de tien genomineerden heeft de jury maar liefst twee innovaties tot winnaar uitgeroepen, EasyFarm van Murre Techniek en ViStrip van Vitro Plus. De jury noemt beide hét toonbeeld van innovatie in hun visie en succesvolle toepassing. EasyFarm van Murre Techniek won daarnaast ook de publieksprijs, beschikbaar gesteld door Omroep Zeeland. De Emergo is een initiatief van Syntens Innovatiecentrum samen met de Provincie Zeeland en wordt ieder jaar uitgereikt aan een Zeeuwse onderneming die met succes een innovatie gerealiseerd heeft.

De prijs bestaat uit een oorkonde, een kunstwerk van de Zeeuwse kunstenaar Carmen Milhous-Arendt en eeuwige roem. Gedeputeerde Ben de Reun, tevens juryvoorzitter, overhandigde de prijs aan beide ondernemers.

Vitro Plus uit Burgh Haamstede is een bedrijf dat gespecialiseerd is in selectie, vermeerdering en marketing van een breed varenassortiment. Het door hen ontwikkelde ViStrip-systeem is een duurzaam opkweeksysteem van kieming en opkweek van zaden, opkweek van weefselkweek en afharding van jonge stekjes. Met dit systeem kan het kweekproces volledig beheerst, gecontroleerd en geautomatiseerd uitgevoerd worden. En dit water-en energiezuinig en zonder gebruik van pesticiden. Deze innovatie is heel breed inzetbaar op planten uit de sierteelt, groente- en tuinbouw tot en met de bosbouw.

Murre Techniek uit Krabbendijke is een begrip in de mosselsector en ontwikkelt schelpdier-verwerkende productielijnen. Murre Techniek heeft een innovatie voor het duurzaam invangen van mosselzaad ontwikkeld, waarna het over de percelen in de Oosterschelde wordt verdeeld, genaamd EasyFarm. EasyFarm bestaat uit een mosselzaadinvanginstallatie en een speciale oogstmachine. Deze innovatie een een milieuvriendelijk alternatief voor het traditionele vissen van het zaad vanaf de zeebodem. Dit nieuwe systeem leidt tot kostenvoordeel voor de mosselvissers vanwege het adbeidsextensieve karakter.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

Evenement-tag: Award

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

","subscription_failed":"Kijk dan de onderstaande velden in om ervoor te zorgen u de juiste informatie.","et_ab_log_nonce":"e319d2654b","fill_message":"Alsjeblieft, vul op de volgende gebieden:","contact_error_message":"Gelieve de volgende fouten te verbeteren:","invalid":"Ongeldig e-mail","captcha":"Captcha","prev":"Vorig","previous":"Vorige","next":"Volgende","wrong_captcha":"U heeft het verkeerde nummer in de captcha ingevoerd.","wrong_checkbox":"Checkbox","ignore_waypoints":"no","is_divi_theme_used":"","widget_search_selector":".widget_search","ab_tests":[],"is_ab_testing_active":"","page_id":"5404","unique_test_id":"","ab_bounce_rate":"5","is_cache_plugin_active":"yes","is_shortcode_tracking":"","tinymce_uri":""}; var et_pb_box_shadow_elements = []; var et_pb_motion_elements = {"desktop":[],"tablet":[],"phone":[]}; var et_pb_sticky_elements = []; /* ]]> */