MVO-prijs Goes 2014

De Stichting Switch en de gemeente Goes organiseren de tweede editie van een gemeentelijke MVO-prijs. Tot 20 april kunnen ondernemers in Goes zich als kandidaat melden via www.mvoprijs.nl. Daarna volgt een publieksstemming. Een vakjury bepaalt uiteindelijk wie de MVO-prijs verdient. De winnaar wordt bekend gemaakt in november.

Duurzaam ondernemen, of maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), staat volop in de belangstelling. Dat is ook niet zo gek, want uit onderzoek blijkt dat bedrijven die strategisch met MVO bezig zijn, zich gemakkelijker aan de omgeving aanpassen en minder afhankelijk zijn van economische veranderingen. Ondernemers die hun bedrijfsvoering afstemmen op de samenleving en het milieu, zijn daardoor veelal koplopers in hun branche. De MVO-prijs is bedoeld voor bedrijven die duurzame winst voor milieu en maatschappij weten te combineren met goede bedrijfseconomische resultaten. Ze werken met een winnende combinatie van People, Planet, Profit.

In 2011 won Cleanmaster Biolux, groothandel in totale bedrijfshygiëne, de eerste editie van de MVO-prijs Goes. Bedrijven die toen hebben meegedaan mogen zich opnieuw aanmelden. Na de eerste selectieronde door een jury kunnen de inwoners van Goes hun stem uitbrengen op hun favoriete bedrijf. Drie juryleden buigen zich over de aanmeldingen: Ira von Harras, Coördinator Duurzaamheid van Scalda, Hans Goovers, voorzitter MKB Zeeland en Eddy de Seranno, docent en onderzoeker bij de University of Applied Sciences, HZ Vlissingen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.