MVO-prijs Hulst uitgereikt

De Haarzaak in Koewacht is winnaar van de MVO-prijs Hulst 2012. Dit werd op dinsdag 13 november 2012 tijdens de jaarlijkse bedrijvendag – georganiseerd door de gemeente Hulst in samenwerking met de Rabobank Hulst – bekend gemaakt. Andere finalisten waren Elektromotoren Bracke B.V. uit Clinge en De Reyngaard Biologisch Fruitteeltbedrijf / De Meigaard Zorgboerderij uit Hulst.

Bij aanvang van de bedrijvenavond presenteerde de heer Jos van Damme, voorzitter van de jury van de MVO-prijs het juryrapport. Aansluitend maakte hij de winnaar van de MVO-prijs Hulst bekend. De prijs werd uitgereikt door loco-burgemeester Frank van Driessche en de heer Ed Vreman, directeur Rabobank Hulst. De Haarzaak ontving de MVO award: een duurzame trofee gemaakt door de kunstenaar Guus Voermans. Daarnaast ontving zij regionale publiciteit èn het bedrijf mag zich de komende twee jaar de beste Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer van Hulst noemen.

De MVO-prijs Hulst is een initiatief van de gemeente Hulst, Rabobank Hulst en COS Zeeland. Omdat Koewacht deel uitmaakt van het werkgebied van de Rabobank Hulst konden ook bedrijven uit deze kern deelnemen aan  MVO-prijs Hulst.

Het publiek heeft tot 30 september 2012 kunnen stemmen op de eigen favoriet. De drie hoogst scorende ondernemers gingen door naar de finale. Een vakjury koos uit deze drie de winnaar van de MVO-prijs Hulst 2012. Door het publiek werden in totaal 941 stemmen uitgebracht. De drie finalisten plaatsten zich met grote voorsprong voor de finale. Zij kregen samen 652 stemmen, bijna 70% van alle stemmen.

Juryrapport
De vakjury prijst alle drie de finalisten en noemt hen allen goede voorbeelden voor de Hulster ondernemers. Over de winnaar De Haarzaak meldt de jury dat de bedrijfsvoering in balans is met de omgeving en transparant is voor wat betreft kwaliteit en herkomst van de gebruikte materialen. Door samenwerking met alle mogelijke relevante instanties is bovendien de economische basis gewaarborgd. Ook is er veel aandacht voor opleiding van personeel waarbij uitdragen van kennis en vooral ook wat daarbij nodig is om cliënten die vaak in kritische gezondheidsomstandigheden verkeren, positief en respectvol tegemoet te treden. Daarnaast toont de zaakvoerster zich een ware ambassadrice op haar vakgebied, waarin ze zich ook op nationaal vlak onderscheidt en hetgeen ook treffend tot uiting komt in de Stichting Haargeluk.

De vakjury bestond uit: Wies Saman secretaris van de Brabants-Zeeuwse Werkgeversorganisatie (BZW), Hans Goovers, voorzitter van MKB Zeeland en Jos van Damme, manager externe relaties en communicatie bij Yara. Deze personen zaten op persoonlijke titel in de jury.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *