Nanotech Solutions: Innovatie op nanoniveau

Iets kleins gaat onze wereld groots veranderen. Dat is de slogan van Nanotech Solutions. Het Goese bedrijf is er zeker van een bijzonder product in handen te hebben. “Wat we doen is simpel maar toch is het lastig uit te leggen”, verhaalt eigenaar Wim Savonije. “Kort samengevat kunnen wij op elk product een ultradunne nano-coating aanbrengen. Wij noemen dat liquid glass. Eenmaal behandeld met deze coating zijn oppervlakken heel eenvoudig te reinigen en te beschermen.”

Bijzonder is dat de deklaag zeer milieuvriendelijk is. Het betreft namelijk slechts zuurstof en zand op water- of ethanolbasis. Dat gezegd hebbende dringt zich meteen de meest elementaire vraag op. Hoe komt deze oppervlaktebehandeling dan aan die bijzondere eigenschappen? “Het heeft te maken met de afmetingen van de laag, het nanogebied”, verklaart Savonije. “Bij het schalen van stoffen veranderen ook de eigenschappen”. De flexibele en ademende glas coating is slechts 100 nanometer dik, en niet waarneembaar met het blote oog.

Door de unieke samenstelling is de glastechnologie eenvoudig verwerkbaar op alle geometrische vormen en heeft het een korte droogtijd. Met die eigenschappen zijn de mogelijkheden eindeloos. Het verwijderen van graffiti wordt een koud kunstje en het reinigen van kassen kan sneller en zonder schadelijke chemicaliën. Ook voor de particuliere markt zien ze bij Nanotech Solutions mogelijkheden. Een auto gecoat met vloeibaar glas blinkt na een wasbeurt met louter water weer als een spiegel.

Nanotech Solutions

Albert Plesmanweg 68

4462 GC Goes

T: 0113 269 393

E: info@nanotech-solutions.nl

I: https://www.nanotech-solutions.nl

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *