Nationaal Park Oosterschelde genomineerd voor mooiste natuurgebied van Nederland

np-oosterscheldeNationaal Park Oosterschelde is één van kanshebbers in de publieksverkiezing voor de titel ‘het Mooiste natuurgebied van Nederland’ Een vakjury onder leiding van prof. Mr. Pieter van Vollenhoven heeft Nationaal Park Oosterschelde samen met 12 andere kandidaten geselecteerd voor de publieksverkiezing. Vanaf vandaag mag het Nederlandse publiek stemmen via de verkiezingswebsite www.mooistenatuurgebied.nl of via SMS. De drie natuurgebieden met de meeste stemmen worden de komende jaren ondersteund bij het realiseren van hun plannen. De verkiezing ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’ is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken. Nationaal Park Oosterschelde is trots op de nominatie!

Gedeputeerde natuur en landschap, Carla Schönknecht: Blij om te horen dat we zijn genomineerd! De jury hebben we overtuigd, nu de rest van Nederland nog. Help ons mee en stem op het natste en grootste Nationaal Park van Nederland, Nationaal Park Oosterschelde!

Stemmen
Van 10 oktober tot en met 31 oktober kan het publiek vervolgens zijn stem uitbrengen via de speciale verkiezingswebsite www.mooistenatuurgebied.nl waarop ook alle informatie over de verkiezing te vinden is. Stemmen kan ook via sms. De drie natuurgebieden met de meeste publieksstemmen worden aangewezen als winnaars. Winnende gebieden krijgen een bedrag van maximaal 300.000 euro van het ministerie van Economische zaken.

Nationale parken van Wereldklasse
De publieksverkiezing is een onderdeel van het programma ‘Naar Nationale Parken van Wereldklasse’ van het ministerie van Economische Zaken. Het doel van de verkiezing is de Nederlandse natuur beter op de kaart te zetten, waardoor meer bezoekers getrokken worden uit binnen- en buitenland. Hierdoor wordt er een bijdrage geleverd aan de bekendheid en waardering van Nederlandse natuurgebieden.

 

Voor meer informatie en persverzoeken kunt u contact opnemen met Wilco Jacobusse, Coördinator Communicatie & Educatie Nationaal Park Oosterschelde, tel. 0646367330, w.jacobusse@ivn.nl of met Siebe Kramer, voorzitter van Nationaal Park Oosterschelde 0113-343312

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.