Nedbase: Gedreven professionals met focus op internet

Online succes. Dat is de uitdaging waar de ruim twintig internetprofessionals van Nedbase dagelijks voor staan. Zij doen dit met heel gerichte kennis en kunde. Adviseurs, webdevelopers en vormgevers werken nauw samen aan de ontwikkeling van websites, webshops, online marketingcampagnes, (mobiele) applicaties en intranet omgevingen.

De exclusieve focus op internet maakt van Nedbase een unieke speler op de Zeeuwse communicatiemarkt. Anders dan reguliere communicatiebureaus heeft dit Middelburgse bureau gekozen voor specialisatie op het gebied van internet. Een keuze die overduidelijk wordt gewaardeerd door het Zeeuwse bedrijfsleven. “Vanaf de start hebben wij heel gericht voor internet gekozen. Wij zijn ervan overtuigd dat we, juist door deze specialisatie als full-service internetbureau, meerwaarde kunnen bieden ten opzichte van reguliere bureaus. Dat kan ook niet anders; ons team is hier dagelijks mee in de weer. Hierdoor ligt ons kennisniveau hoger. Zo hoog, dat wij in staat zijn oplossingen te ontwerpen voor complexe technische vraagstukken.”

Klinkende namen
Aan het woord zijn Arjan Abrahamse en Jaap Walhout, respectievelijk directeur en accountmanager bij Nedbase. Zij vertellen over de bijzondere groei die het kantoor doormaakt. “Nedbase is in 2000 opgericht met twee medewerkers. Nu, twaalf jaar verder, werken wij met 26 internetprofessionals. Wij zijn meegegroeid met de ontwikkeling van het internet en onze klanten, op hun beurt, zijn zij met ons meegegroeid. Inmiddels rekenen we grote, gerespecteerde Zeeuwse bedrijven tot onze klantenkring zoals DELTA, de Westerscheldetunnel en Damen Shipyards. Overigens, zonder ons te groot te voelen voor de internetvraagstukken die binnen het MKB leven. Voor iedere klant, groot of klein, gaan we met evenveel passie aan de slag.”

Full-service bureau
Arjan en Jaap verklaren de groei vooral uit het full-service concept dat zij bieden. Dit betekent meer dan het bouwen van websites alleen. “Het gaat nu veel meer om het ontwikkelen van een internetstrategie. De centrale vraag daarbij is vrijwel steeds: hoe vermarkt je een bepaalde dienst of product via het internet. Daarbij speelt het ontwerp, de inrichting en het beheer van de site een rol maar in toenemende mate ook het hele spectrum eromheen zoals bijvoorbeeld een facebook- of twittercampagne. Doordat wij bovendien in staat zijn om goede analyses te maken kunnen wij websites zodanig optimaliseren dat ondernemers hier aantoonbaar meer resultaten mee behalen. Een voorbeeld is de site fietsophetnet. nl. Deze ondernemer zag zijn omzet meer dan verdubbelen. Een overtuigend bewijs dat investeren in een goede website geld oplevert.”

Responsive webdesign
Nedbase staat voor slimme oplossingen. Voor de Westerscheldetunnel ontwikkelde het bedrijf een centraal systeem dat informatie, bijvoorbeeld over stremmingen, direct doorzet naar de website, twitter en de eigen app. Met de ontwikkelingen van nieuwe media wordt internet tegenwoordig hoe langer hoe meer vanaf mobiele apparaten benaderd. Dit stelt nieuwe eisen aan zowel het creatieve als technische concept achter websites. “Het scheelt nogal wat of je een website benadert vanaf een desktop, smartphone of tablet. Met responsive webdesign houden we hiermee in het ultieme rekening. De site selecteert hierbij als het ware zelf wat zichtbaar is voor de bezoeker. Feitelijk, hoe meer schermruimte hoe meer de bezoeker te zien krijgt.”

Nieuw talent
Nieuwe oplossingen, het internet dagelijks prikkelen en verder gaan, dúrven gaan, dan de rest. Die mentaliteit is kenmerkend voor Nedbase. De mensen die er werken zijn jong, gepassioneerd en steeds op zoek naar de beste oplossing. Juist door de beste ‘creatievelingen’ en ‘techneuten’ bij elkaar te brengen, ontstaan oplossingen die niet voor de hand liggen. Oplossingen die verder gaan. Dit team heeft, juist door de sterke groei, regelmatig behoefte aan nieuw talent. “Wij onderhouden uitstekende banden met de Hogeschool Zeeland maar zijn daarnaast altijd geïnteresseerd in een kennismaking met gedreven internetprofessionals.”

 

Nedbase Internetbureau
Molenwater 79
4331 SE Middelburg
0118 617 873
info@nedbase.nl
www.nedbase.nl
@nedbase
www.facebook.com/Nedbase

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *