Nederland behoort al jaren tot de koplopers in de Europese Unie op het gebied van innovatie

Nederland investeert veel geld in innovatie en de kwaliteit van ons onderzoek en wetenschappelijke publicaties is ‘bovengemiddeld’, zo stelt de Europese Commissie in een rapport uit 2018.
Dat innovatie in Nederland gewaardeerd wordt, blijkt ook uit de jaarlijkse KVK Innovatie top 100, die sinds 2007 door de Kamer van Koophandel in elkaar wordt gezet. Hierin worden de 100 beste innovaties uit midden,-en kleinbedrijven uitgelicht en gaat elk jaar eén van de innovaties er met de hoofdprijs vandoor.  

Op 27 juni maakt de KVK de top 100 van 2019 bekend. Dit was voor Viking een mooie gelegenheid om eens een kijkje te nemen in de innovaties van de afgelopen vijf jaar om erachter te komen waar, hoe en door wie de Nederlandse innovatie wordt geleid.  

Zoals verwacht komen de meeste innovaties uit Noord en Zuid- Holland. Maar als we iets dieper graven zien we dat Groningen bovenaan staat met het aantal innovaties per capita! 2 innovaties per 50.000 inwoners. Noord-Holland staat op de tweede plaats en wordt opgevolgd door een verrassende provincie, Zeeland.
Ondanks het hoge aantal innovaties in Gelderland, komt het met 1.2 innovaties per 50.000 inwoners op de 8e plaats te staan. Flevoland en Drenthe staan in beiden ranglijsten onderaan. 

Voor meer achtergrondinformatie, cijfers en grafieken verwijzen we u graag naar het gehele artikel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.