Nederlandse havens samen op beurs São Paulo

De vier Nederlandse zeehavens presenteren zich onder de noemer ‘Ports of the Netherlands’ op de transport- en logistiekbeurs Intermodal in het Braziliaanse São Paulo. Het is niet de eerste keer dat de havens van Groningen, Amsterdam, Rotterdam en Zeeland samen optrekken, maar het is dit jaar wel voor het eerst dat zij zich op deze wijze in Brazilië presenteren.

De beurs Intermodal in São Paulo is de grootste vakbeurs in Zuid-Amerika voor logistiek, lading, transport en internationale handel. De beurs wordt gehouden van 10 tot en met 12 april in het Transamérica Expo Center.

Met de deelname erkennen de vier Nederlandse havens en de in de delegatie meereizende bedrijven de snel groeiende Braziliaanse economie, het belang van de Zuid-Amerikaanse landen en de daaraan gekoppelde behoefte aan internationaal transport en logistieke concepten. De Nederlandse havens en het havenbedrijfsleven bieden kennis en zakelijke kansen op het gebied van transport, logistiek, infrastructuur, havenontwikkeling en zakelijke dienstverlening.

Brazilië geldt als één van de belangrijkste opkomende markten die veel kansen biedt voor Nederlandse bedrijven, vooral voor bedrijven die actief zijn op het gebied van olie en gas, binnenvaart en de ontwikkeling van havens en luchthavens.

Nederland is de op drie na belangrijkste handelspartner van Brazilië. De import vanuit Brazilië is de afgelopen jaren sterk gegroeid tot een waarde van ongeveer 4,5 miljard euro. Nederland importeert onder meer veevoer, oliehoudende zaden en vruchten, vleesproducten, groente en fruit, aardolie en ijzererts. Naar schatting wordt jaarlijks veertig miljoen ton aan Braziliaanse exportgoederen over zee naar Nederland verscheept.

De Nederlandse delegatie staat onder leiding van Michiel Wijsmuller(zie foto), voorzitter van de stichting Holland Ports en tevens voorzitter van de Amsterdamse vereniging van havenbedrijven en overheden Amports. Naast vertegenwoordigers van de vier havens bestaat de delegatie verder uit vertegenwoordigers van haven- en havengerelateerde ondernemingen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *