Netwerklid van de maand

Vanaf januari 2018 zetten we iedere maand een netwerklid uit het ZB-netwerk in het zonnetje. Waarom? Omdat wij blij zijn met onze leden en hen graag wat extra aandacht geven onder het Zeeuwse bedrijfsleven.

Vertel ons waarom jij netwerklid van de maand moet worden via dit formulier.

Pascal Elegeert – juli 2018
Sinds 10 jaar werk ik voor Switch (voorheen COS Zeeland).

Stichting Switch stimuleert gedrag dat bijdraagt aan een duurzame en rechtvaardige wereld. Switch bevordert duurzaam produceren en duurzaam consumeren en richt zich op ondernemers en jongeren.  In het werkplan sluit Switch aan op de Economische agenda van de Provincie Zeeland. En betrekt ondernemend Zeeland bij de provinciale op de thema’s circulaire economie, sociaal ondernemerschap en energietransitie. Switch werkt daarnaast ook  in opdracht van o.a. gemeenten. Switch maakt deel uit van een omvangrijk maatschappelijk netwerk in de provincie Zeeland. In het voortgezet onderwijs en in kringen van het MKB is Switch goed gekend.

Ik ben getrouwd en vader van twee kinderen, 21 en 18 jaar. In mijn vrije tijd speel ik graag tennis, loop een rondje of vul de cryptogram in van de zaterdagkrant.  Voorlopig hoogtepunt van 2018 was mijn deelname aan de Marathon van Rotterdam.

Nieuwsgierig?
Wil je ook je bedrijf verduurzamen? Meer weten over de circulaire economie?
Neem contact op via p.elegeert@maakdeswitch.nl
Kijk op onze agenda www.maakdeswitch.nl

Marco van Dijke – juni 2018
Haal meer uit je team met SailForce; ervaar teambuilding op een zeiljacht

Zeilen is een ideale vorm van teambuilding, op een zeiljacht bent u immers op elkaar aangewezen en alleen door samenwerking gaat u als team resultaat boeken. SailForce biedt een unieke formule, zeilregatta’s met sportieve kajuitzeiljachten. Teambuilding zeilen in Zeeland staat voor actief samenwerken, uitdaging en plezier op het heldere water van de Oosterschelde. Door het zakelijke karakter van onze teambuilding programma’s bent u er zeker van dat uw bedrijfsuitje niet onder de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR) valt.

Samen met uw eigen coach, trainer of onze partners waar wij goede ervaringen mee hebben zorgen wij voor een uitdagende maar ook ontspannende teambuilding activiteit waarbij uw teamprestatie ook duurzaam verbetert. Een bedrijfsuitje waar samenwerken, communiceren en leren van elkaar centraal staat, maar waarbij ook het plezier ervan af spettert! Bent u zelf trainer, opleider of coach? Wellicht is zeilen dan een mooie en praktische aanvulling op uw opleiding- of teamontwikkelingstraject bij een klant.

Welkom aan boord!

www.zeilenzeeland.nl

P.S. in de zomerperiode van 10 juli t/m 17 augustus profiteert u van onze zomerprijzen, tot wel 25% korting op de charter van ons eigen zeiljacht.

Jan-Kees Duvekot – april 2018

Bij Duvekot Makelaardij | Taxaties | Advies gaat het vaak over stenen. Maar nog veel meer dan dat gaat het over mensen……

Het valt me op dat in gesprekken met ondernemers het heel vaak over de ondernemer zelf en zijn onderneming gaat. Terwijl het toch eigenlijk om ‘de klant’ zou moeten gaan. Zonder klanten immers geen onderneming. Die visie vormt voor mij de basis van mijn bedrijfsvoering en hoe ik mijn makelaardij hierop heb ingericht.

Mijn werk is geen hogere wiskunde. Kom op zeg; zoveel krediet verdien ik niet. Wel heb ik in de afgelopen 25 jaar heel veel ervaring opgedaan in alle facetten van de makelaardij en taxaties van vele honderden vastgoedobjecten. In mijn vak ben ik een professional. Die ervaring, in combinatie met een Zeeuwse no-nonsens mentaliteit zet ik iedere dag in om onze opdrachtgevers te helpen bij hun “klantvraag”. En deze is voor iedereen anders. Sommigen schakelen mij in omdat ze zelf de kennis niet hebben; of omdat ze het te spannend vinden. Maar ook simpelweg omdat ze de rompslomp niet willen. In alle gevallen ontzorg ik ze; maar wel vanuit hun eigen specifieke behoefte. Daar gaat het immers om. Dat onderscheidt mij van veel collega’s die ogenschijnlijk allemaal hetzelfde doen.

Geen mooie praatjes en vage beloftes maar helder zijn in wat je doet én hoe je doet. Dat is voor mij de basis van echte dienstverlening.  Maar je moet ook gaan voor je opdrachtgever; met enthousiasme, inzet, kennis er ervaring. Resultaten boeken; iedere dag opnieuw. Dat vindt ik heerlijk. Daar geniet ik van. En dan is ondernemen niet alleen leuk; het is ook dankbaar en succesvol.

Heeft u ook behoefte aan een no-nonsense advies voor verkoop, aankoop of taxatie van uw vastgoedobject spreek me dan gerust aan op één van de vele en mooie ZB-business events waar we elkaar regelmatig treffen. Of neem contact met op.

Graag tot ziens bij Duvekot Makelaardij | Taxaties | Advies

Jan-Kees Duvekot

info@duvekotmakelaardij.nl

06-53345537

Ester de Callafon – maart 2018
Mijn naam is Ester de Callafon. Ik werk voor NovaWerk…..maar wat doet NovaWerk precies? 

Werkgevers en overheden hebben via  de Banenafspraak beloofd te zorgen voor 125.000 werkplekken voor mensen met een arbeidsbeperking.

Wilt u eerst onderzoeken of uw bedrijf iemand met een arbeidsbeperking kan plaatsen, zonder dat u meteen al in een traject met kandidaten zit? Via NovaWerk kunt u op een zorgeloze manier kennismaken met kandidaten uit het zogenaamde doelgroepregister.

Novawerk werkt nauw samen met de Zeeuwse gemeenten, het Zeeuwse voortgezet speciaal onderwijs en het praktijkonderwijs.  We ontzorgen de werkgevers door jongeren een eerste jaar (en waar nodig langer) zélf in dienst te nemen en te detacheren bij werkgevers: wij regelen de administratieve kant, vragen loonkostensubsidie en No-Risk-polis aan en voeren de salarisadministratie, zodat op deze wijze het eerste jaar voor de werkgever een “light-variant” (tegen een light-tarief) is, maar de werkgever ondertussen wel voldoet aan de wettelijke verplichting vanuit de Banenafspraak! Het mes snijdt aan twee kanten: de werkgever kan eerst “de kat uit de boom kijken” en de jongere krijgt de kans ervaring op te doen, in zijn rol te groeien en zichzelf langzamerhand te bewijzen. 

Hopelijk mag ik een keer bij jullie bedrijf op gesprek komen!

Martin Lammerten – Februari 2018
#ikvindwatuzoekt #belgië

Ondernemen is het resultaat tussen initiatief en risico nemen met vallen en opstaan. Het gebeurt in golven en fasen. Op een bepaalt moment zit u in een groei-overgangsfase. Dit kan een keerpunt zijn want het is een belangrijk moment; een beslissingsmoment.

U ziet aan de overkant kansen in België. Dus gaat u op zoek naar informatie via verschillende kanalen, personen of instanties.

Jammer genoeg blijft iedereen binnen het eigen gekend domein. De bankier ziet het financieel, de accountant spreekt de taal van de centen, de jurist wijst op de risico’s, … Elkeen heeft zijn eigen waarheid, uitgezonderd die voor u… uw commercialiteit.

Het gevolg is dat u niet vooruit geraakt. U blijft steken aan de grensovergang en u rijdt zichtzelf vast in halve waarheden en vooroordelen.

Overschrijd die grens!
Als bedrijfsmentor ben ik er voor u, de zelfstandige ondernemer, met uw bedrijf op een groeimoment. Ik begeleid u bij het detecteren, uitstippelen en realiseren van uw commerciële koers naar en binnen België. Met mij, als klankbord, kunt u rekenen op een onafhankelijke, objectieve en onderbouwende ondersteuning op het terrein.

Bel mij voor een vrijblijvend, verkennend en verrijkend gesprek

+32 476 544 833

LinkedIn
www.bedrijfsmentor.com

Lodewijk van Beers – Januari 2018
”Wat moet ik daar nu mee?” was mijn eerste reactie. Na wat twijfel besluit ik simpel er het beste van te maken. Om mezelf herkenbaar te maken mag ik een foto bijvoegen. Ja, dat helpt om in beeld te komen en dat is toch eigenlijk ook de bedoeling van netwerken. Naar goed gebruik probeer ik mezelf en ons bedrijf nader voor te stellen. Onder de naam Administratiekantoor Van Beers BV verzorg ik met nog 4 medewerk(st)ers voor bedrijven alle mogelijke formaliteiten die zij zelf niet uit willen of kunnen voeren. Het gaat dan vooral om belastingzaken en financiële aangelegenheden. Omdat ik graag andere mensen ontmoet en help om een bedrijf op te zetten en/of te verbeteren, nodig ik u als ondernemer uit om geheel vrijblijvend eens met mij kennis te maken. Wellicht kunnen we iets voor elkaar betekenen.

www.admvanbeers.nl

Misschien ben jij wel de volgende! Geef je op via het formulier bovenaan deze pagina.