Netwerkbijeenkomst door studentondernemers

De studentondernemers, die de minor ondernemerschap aan de HZ University of Applied Sciences volgen, organiseren op 12 juni aanstaande een netwerkbijeenkomst. Het thema van deze bijeenkomst zal zijn: ‘Ondernemen houdt Zeeland jong en innovatief’. Het prestigieuze karakter van deze minor komt ook hier naar voren, aangezien gasten als Ben de Reu en Jacqueline Zuidweg hun steentje bijdragen aan deze minor. Subliem Events is coördinator in dit project.

Eind januari is aan de HZ de vernieuwde minor Ondernemerschap van start gegaan. In deze minor startten de elf studenten van de minor, acht verschillende bedrijven in uiteenlopende sectoren. Studenten ervaren de vrijheid, maar ook de verantwoordelijkheid van het hebben van een eigen organisatie. Na afloop van de minor worden de studenten gestimuleerd om door te gaan met de onderneming. Er bestaat namelijk de mogelijkheid om af te studeren in de eigen onderneming.

Het doel van de netwerkbijeenkomst is om jonge en innovatieve ondernemers te koppelen aan het Zeeuwse bedrijfsleven. Hiertoe zijn zowel deze startende als de gevestigde ondernemers uitgenodigd. Jonge ondernemers bieden, door middel van deze netwerkbijeenkomst, een uitkomst om bestaande bedrijven te helpen met innovaties. Hierbij wordt een platform aangeboden om contacten te leggen met deze bestaande en startende bedrijven in Zeeland. Tevens is de bijeenkomst een afsluiting van de minor Ondernemerschap. Bij deze afsluiting krijgen de vele partners, die de minor mede mogelijk hebben gemaakt, de mogelijkheid om de kansen, die zij aan ondernemers te bieden hebben, te tonen.

Op het programma staan onder meer sprekers als Ben de Reu (Gedeputeerde voor Provincie Zeeland), Adri de Buck (Voorzitter College van Bestuur HZ University of Applied Sciences) en gastspreker is Jacqueline Zuidweg (Zakenvrouw van het jaar 2012). Ook wordt er een paneldiscussie gehouden over de stelling ‘Zit het Zeeuws imago jong ondernemend Zeeland in de weg?’. Dit programma biedt kansen, voor zowel aanstormend als huidig ondernemend talent, om te leren hoe kansen gecreëerd kunnen worden in de Zeeuwse markt. Daarnaast mogen drie genomineerde jong ondernemingen een korte pitch houden, waarna er een prijs wordt uitgereikt aan degene met het beste idee. Deze prijs bestaat uit een starterspakket, gesponsord door de Zeeuwse Belle Company, leverancier van de Belle Knoppe. Afsluitend zal er een netwerkborrel gegeven worden. Het programma begint om 15.00 uur en de netwerkborrel zal van 17.30 tot 18.30 uur gehouden worden. De HZ University of Applied Sciences stelt haar Atrium beschikbaar. Het adres is Edisonweg 4 te Vlissingen. Aanmelding is gewenst voor 5 juni via https://hzuniversity.m12.mailplus.nl/wphGXnTgHwsZ-1219-31200237-preview-1

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.