Netwerkbijeenkomst Portaal van Vlaanderen

Dit evenement is afgelopen. Bekijk hier het fotoverslag.

Op dinsdag 18 februari 2020 organiseren we samen met Portaal van Vlaanderen een unieke netwerkbijeenkomst in het haveninformatiecentrum midden in het dynamische sluizencomplex van Terneuzen.

Onze ZB Talk deze avond wordt gevuld door niemand minder dan Laurens Simonse. “Ik liep op mijn achtste al met aardappelen langs de deuren, samen met mijn opa. Opa was zelf ook ondernemer en heeft mij altijd gestimuleerd dit te doen.”

 

Programma

16:00 Rondleiding sluizencomplex Terneuzen per boot of treintje.
17:30 Inloop haveninformatiecentrum Portaal van Vlaanderen.
18:00 Opening met spreektijd Portaal van Vlaanderen.
18:20 Walking dinner met streetfoodconcept (4 gangen).
20:00 ZB Talk: Laurens Simonse.
20:30 Gang 5 toetje.
21:30 Afsluiting.

Spreker

Laurens Simonse
Team Rockstars IT
Laurens Simonse

Team Rockstars IT

Aan zakelijk instinct heeft Laurens Simonse, oprichter en CEO van Team Rockstars IT, geen gebrek. Hij is bijna letterlijk een geboren ondernemer. “Ik liep op mijn achtste al met aardappelen langs de deuren, samen met mijn opa. Eerst rapen op het veld, daarna verkopen. Opa was zelf ook ondernemer en heeft mij altijd gestimuleerd dit te doen.”

Dat advies was niet aan dovemansoren gericht. Op zijn twaalfde had Simonse zijn eigen bedrijfje: folders bezorgen voor een winkel bij hem in het dorp, Breskens in Zeeuws-Vlaanderen. Dit bouwde hij uit naar meerdere winkels, totdat hij het delegeren in de vingers kreeg. “Ik liet een buurtjongetje de folders rondbrengen, zodat ik zelf wat anders kon doen.”

Eigen baas
Vanaf zijn 16e werkte Simonse niet meer voor een baas. Dat ‘wat anders doen’ werd onder meer het organiseren van feesten in discotheken in “Discotheek De Ploeg” in Groede en tal van Brabantse plaatsen in zijn studententijd. Daarnaast runde Simonse een bedrijf dat zonnebrillen en schoenen verkocht op markten en braderieën. Studeren ging van een leien dakje: op zijn 19e was Simonse mede doordat hij een klas had overgeslagen de jongste afgestudeerde hbo-student van Nederland.

Quote
Gevolg van het succes was dat Simonse zijn entree maakte in de Quote 500 Junior, waar de meest succesvolle ondernemers onder de 40 jaar in staan. Op zijn 25e realiseerde Simonse zich dat hij zichzelf miljonair mocht noemen.

Diezelfde studenten zorgden voor de link naar zijn huidige bedrijf, Team Rockstars IT, dat hij in 2015 oprichtte. “Bij StudentenBureau bemiddelden we veel IT-studenten, die waren heel gewild.” En dat is tegenwoordig niet anders. De vraag is groot en het nerdy imago is er wel af, vindt Simonse. “Ze zijn juist cool. En die ‘coolness’ stralen ze bij ons ook uit.” Letterlijk, want zijn bedrijf heeft daarvoor een speciale merchandiselijn opgezet, zodat medewerkers in Rockstars-hoodies en swimshorts door het leven gaan. Zelf vindt Simonse zich ook geen nerd, al vonden ze in zijn geboortedorp van wel. “Daar werd ik professor genoemd, omdat ik redelijk slim was en alles beter wist.”

Liselotte Spuesens
Portaal van Vlaanderen
Liselotte Spuesens

Portaal van Vlaanderen

Liselotte vertelt in de introductie over Portaal van Vlaanderen

Frederic van Hoorebeke
De Nieuwe Sluis Terneuzen
Frederic van Hoorebeke

De Nieuwe Sluis Terneuzen

Frederic vertelt over de Nieuwe Sluis in Terneuzen

Portaal van Vlaanderen
Deze netwerkbijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door Portaal van Vlaanderen. Dit Haveninformatiecentrum middenin het dynamische sluizencomplex van Terneuzen heeft een magnifiek uitzicht vanaf de nieuwe uitkijkpost en biedt interessante rondleidingen over het sluizencomplex en rondvaarten over het Kanaal van Gent naar Terneuzen.

“Veel bezoekers raken behoorlijk onder de indruk”, vertelt gids Emmy Esseling en dat maakt het gidsen zo leuk. Er zijn zo’n 45 vrijwilligers hier, maar we kunnen er altijd meer gebruiken. Er zijn verschillende functies. We hebben naast gidsen ook gastvrouwen (of heren), chauffeurs en schippers nodig.”

Rondleiding sluizencomplex Terneuzen per boot of treintje
In 2022 vaart het eerste schip door de Nieuwe Sluis in Terneuzen. Tijdens het voorprogramma van deze bijeenkomst biedt Portaal van Vlaanderen jou een unieke kans om de Nieuwe Sluis en het omliggende gebied alvast van dichtbij te bekijken, per boot of treintje. Bij zijn? Geef je op via het aanmeldformulier en geef je voorkeur voor de boot of trein op. Let op: vol=vol. Jouw aanmelding is pas definitief na bevestiging van Zeeland Business. 

De Nieuwe Sluis gaat zorgen voor een betere toegang en vlottere doorstroming vanaf de Westerschelde naar het Kanaal van Gent naar Terneuzen en verder. Daardoor zorgt de Nieuwe Sluis voor nieuwe economische activiteiten in zowel de Zeeuws-Vlaamse als de Vlaamse regio. Dit is goed voor de werkgelegenheid. Met de komst van de Nieuwe Sluis kunnen grotere zeeschepen tot aan de haven van Gent varen door het Kanaal Gent-Terneuzen. Ook neemt de capaciteit van de sluizen toe, waardoor de wachttijd voor binnenvaartschepen afneemt. In 2022 vaart het eerste schip door de Nieuwe Sluis. 

‘De Nieuwe Sluis wordt net zo groot als de sluizen in het Panamakanaal, namelijk 427 meter lang, 55 meter breed en 16,44 meter diep’. 

 

Bekijk hieronder welke ondernemers zich hebben aangemeld voor deze netwerkbijeenkomst:
Aanwezigen Portaal van Vlaanderen

Aanmelden
De avond is gratis te bezoeken voor leden van Zeeland Business. Nog geen lid? Bekijk hier onze lidmaatschappen. Of meld je aan als introducee voor een bijdrage van €49,50 (excl. btw & servicekosten). Let op: het maar éénmalig mogelijk om je als introducee aan te melden en je dient namens een bedrijf aan te sluiten. Wil je na deze avond nog een avond bezoeken, dien je lid te worden van het netwerk. De avond is inclusief uitgebreid diner en drankjes. Je kunt je hier aanmelden.