Netwerkbijeenkomst Abdij Middelburg met afsluitend concert van Davina Michelle

In september trappen we het tweede netwerkseizoen van 2019 af met een netwerkbijeenkomst in de Abdij van Middelburg op dinsdag 3 september. Het Zeeland Nazomerfestival is dan vol aan de gang met iedere dag spetterende optredens. Het netwerkprogramma zal zich afspelen in de Kloostergangen van de Abdij. We sluiten de avond gezamenlijk af met een optreden van niemand minder dan ‘Duurt te lang’ zangers Davina Michelle! 

De avond is gratis te bezoeken voor leden van Zeeland Business. Nog geen lid? Bekijk hier onze lidmaatschappen. Of meld je aan als introducee voor een bijdrage van €49,50. De avond is inclusief uitgebreid diner en drankjes (let op: drankjes tijdens concert zijn voor eigen rekening).

Leuk om te weten: tijdens deze avond zal Isabel Provoost een exclusief akoestisch optreden geven voor ons netwerk in de Kloostergangen!

Isabel Provoost

 

Programma

17:30 Inloop
18:00 Diner met diverse festival food items
19:00 ZB Talk met Henk Schoute – Zeeland Nazomerfestival
19:30 Akoestisch optreden Isabel Provoost in de Kloostergangen exclusief voor ons netwerk!
20:00 Netwerkprogramma
20:30 Optreden Isabel Provoost
21:00 Optreden Black Bird
22:00 Optreden Davina Michelle

Zeeland Nazomerfestival

Van 27 augustus tot en met 7 september vindt Zeeland Nazomerfestival weer plaats en wij sluiten met onze netwerkbijeenkomst gezellig een avondje aan! Dit jaar kun je o.a. naar Nielson, Danny Vera, Wende, Haevn, 3js, Jett Rebel, Frank Boeijen en dus Davina Michelle! Klik hier voor het volledige programma.

Davina Michelle

In het programma ‘Beste Zangers’ (2018) zingt Davina Michelle het nummer ‘Duurt te Lang’ van Glen Faria. Een record brekende hit die 11 weken op nummer 1 blijft staan. Zo ontvangt Davina awards voor ‘Meest succesvolle zangeres ooit in de Top 40’, ‘Hoogste nieuwe binnenkomer in de Top 2000’, ‘Talent van het Jaar’, ‘Hit van het Jaar’, en ‘Muziekmoment van het Jaar’ met als bekroning een Edison Award voor ‘Beste Nieuwkomer’. Na het spelen van een uitverkochte clubtour in het najaar van 2018 richt Davina Michelle zich op haar eigen single die half maart (2019) uitkomt.

In augustus 2016 wordt Davina Michelle na een indrukwekkende Idols deelname opgepikt door productieteam ‘Sub Bass Music Group’. Samen starten ze een YouTube kanaal. Op dit kanaal plaatst het team in eerste instantie covers om een fanbase op te bouwen. Een paar maanden later ziet wereldster P!nk Davina Michelle haar cover van ‘What about us.’ Zo reageert P!nk (tot ongeloof van Davina) in een viral video op de cover met ‘’Now I know how it’s supposed to sound’’ en “That’s better than I will ever sound”. Dit heeft veel teweeggebracht. Davina’s YouTube kanaal groeit in korte tijd explosief en heeft ondertussen tegen de 600K volgers en miljoenen views.

Daarnaast zorgt de media-aandacht voor een aantal bijzondere optredens in Miami, San Diego en Nashville. Ook wordt er in Nashville aan nieuwe liedjes gewerkt met Amerikaanse schrijvers.

Kort na haar Amerikaanse tour volgt Davina’s deelname aan het tv-programma ‘De Beste Zangers van Nederland’. In dit programma zingt Davina het nummer ‘Duurt te Lang’ van Glen Faria. De rest is geschiedenis. Als kers op de taart speelt Davina in augustus dit jaar in het voorprogramma van P!nk op het Malieveld in Den Haag. Davina Michelle en haar team richten zich in 2019 op het uitbrengen van eigen muziek, met als eerste wapenfeit de single ‘Skyward’ die half maart uit kwam.

Isabel Provoost

Isabel zou je kunnen kennen omdat ze in 2014 tweede werd bij The Voice Kids en in 2017 tweede bij The Voice of Holland. Isabel heeft daarna hele leuke dingen mogen doen, zoals zingen op Radio 538 Koningsdag, een duet met Paskal Jacobsen op Concert at Sea en met het Praags Philharmonisch Orkest in Athene. Samen met haar Middelburgse band stonden ze kort na het Voice avontuur met een show in een uitverkocht Arsenaal Theater en op het hoofdpodium van het Zeeland Nazomerfestival. Ze hebben inmiddels (bijna) hun theatertour ‘This is me’ afgerond (26 april nog in Terneuzen en 3 mei in Bergeijk). Isabel & Band zijn ambitieus en willen graag hun eigen muziek schrijven. De eerste single – Without You – is dan ook in januari 2019 uitgebracht en aan een volgende wordt hard gewerkt.

Onlangs zijn Isabel & Band geselecteerd voor Pop aan Zee Gold en gaan ze hard werken aan eigen repertoire en hopen op verschillende festivalpodia te mogen staan.

De band bestaat uit: Isabel Provoost – zang, Jarmo Lopulissa – gitaar, Jaimy Manuhutu – bas, Bart Kuijpers – drum, Niek de koster – toetsen.

Blackbird

Rauwe, vintage gitaarsounds en filmische western strijkers worden gecombineerd met een stem waarin folk en soul doorklinken, en die in de verte doet denken aan Nancy Sinatra. Blackbird schrijft liedjes die gaan over het vieren van het leven, keuzestress, de zoektocht naar geluk en vrijheid en hoe we daar soms in verdwalen. Nostalgische songs om tijdens een mooie zomernacht op door te dansen en de volgende ochtend het eerste vliegtuig naar een ver oord te nemen, of om keihard in je cabrio te draaien met je haren in de wind op weg naar de zee.

Blackbird is het alter ego van singer-songwriter Merel Koman. De van oorsprong Limburgse is al haar hele leven bezig met muziek. Ze groeide op met de platen van John Denver, the Eagles en Phil Collins, maar danste ook op Vivaldi. Zelf kocht ze haar eerste cd’s van Alanis Morissette, Michael Jackson en Eva Cassidy. Merel studeerde jazz en pop in Utrecht en reisde daarna door naar Amsterdam om zich daar onder te dompelen in de muziekscene. De zangeres heeft een krachtige, zuivere stem en een aanstekelijke presence op het podium. Dat is ook de plek waar ze het allerliefste staat. Afgelopen lente en zomer was Blackbird te zien op verschillende festivals waaronder Pinkpop en Tuckerville.

Beïnvloed door artiesten als Joni Mitchell, Lianne la Havas, Crosby Stills & Nash, First Aid Kit en John Mayer schreef Blackbird haar eerste nummers op een akoestische gitaar in Berlijn. Tijdens een reis naar LA en New York ontstond er nieuwe inspiratie die leidde tot haar onstuimige en spannende debuut.

Blackbirds debuut EP ‘One Of The Wild Ones’ (met maar liefst 4 radio singles: ‘Wicked Song’, ‘Lost In The Middle’, ‘The One’ & ‘One Of The Wild Ones’), die uitkwam op 15 juni 2018, werd geproduceerd door Paul Willemsen (Beans & Fatback, The Gospel Sessions, Ruben Hein). De EP werd opgenomen in de Electric Monkey Studio in Amsterdam-Noord, met de oude analoge mengtafel van Ennio Morricone.

“Man, even een staande ovatie…Wauw, dit is echt f*cking goed!” – Gerard Ekdom

“Een waanzinnige zangeres en geweldige songwriter.” “Tering, dat klinkt goed zeg.” – Douwe Bob

“Ik vind Blackbird groots… Lost In The Middle is een briljant liedje.” – Rob Stenders

“Blackbird, wat is ze goed. Altijd.” – Giel Beelen

“Love the song, production, sounds… Great voice.” – Jason Orme (guitarist Alanis Morissette)

Twee weken na de lancering van haar zelf geschreven debuutsingle ‘Wicked Song’ (mei 2017), werd Blackbird uitgeroepen tot NPO Radio 2 Nieuwe Naam. Het nummer stond daar zeven weken op de playlist en kwam terecht in de Spotify hitlijsten als New Music Friday NL, Hot New Pop Tracks & de Viral 50 Netherlands. Blackbird was special guest bij de najaarstour van Douwe Bob waarin ze onder andere in Carré haar Wicked Song samen zongen.

Tweede single ‘Lost In The Middle’ stond in de New Music Friday NL en France. Ook werd het nummer in januari 2018 de 5-sterrentrack van Gerard Ekdom en Rob Stenders én bekroond tot NPO Radio 2 Top Song.

‘The One’, Blackbirds derde single die uitkwam op 11 mei 2018, stond in de New Music Friday NL en werd een week later NPO Radio 2 Top Song, de tweede Top Song van het jaar. Ook vierde single ‘One Of The Wild Ones’, die Blackbird aanvankelijk niet eens wilde pluggen, werd opgepikt door DJ Rob Stenders en kwam terecht op de playlists van NPO Radio 1 & 2.

Locatie

Abdij Middelburg

Abdij
4331 BK Middelburg

Aanmelden

Meld je aan via deze link.

Wil je een introducee meenemen? Leuk! Meld hem/haar ook aan.

Aanmeldingen

Benieuwd wie je tegen kunt komen deze avond? Bekijk hier een actuele status van alle aanmeldingen.

Vaker aansluiten bij netwerkbijeenkomsten van Zeeland Business? Kijk hier voor onze lidmaatschappen. Tickets voor 3 september scoor je hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *