Netwerkborrel DOK41 biedt blik op jonge Zeeuwse innovaties

Bijna honderd gasten waren aanwezig op de netwerkborrel van broedplaats DOK41 op vrijdag 9 mei. Onder de gasten waren vooral veel Zeeuwse ondernemers en partners van de broedplaats, maar ook Europarlementariër Lambert van Nistelrooij sloot aan en deelde zijn visie op innovatie in Zeeland. In een aantal strak getimede pitches presenteerden de ondernemers hun nieuwste innovaties aan het publiek.

‘Bescheidenheid kan geen kwaad, maar af en toe moeten we het van de daken schreeuwen! Er zijn in Zeeland ontzettend veel mooie innovatieve ondernemingen hard aan de weg aan het timmeren. Zo ook binnen de broedplaats en het is belangrijk om af en toe stil te staan bij de vele ontwikkelingen.’ aldus Merel van Rens, projectmanager bij DOK41.

Het informele programma bood onder andere een blik op één van de nieuwste online toepassingen. Het jonge bedrijf Nfnty introduceerde een online platform voor het beheer van de Ibeacon. De Ibeacon is een sensor die de nabijheid van smartphones herkent en deze proactief informatie kan toesturen aansluitend op de locatie van de gebruiker, zoals bijvoorbeeld over een schilderij in een museum of een product in het winkelschap waar de gebruiker op dat moment naar kijkt. Ook slimme oplossingen zoals dat van Kedu Polymers kwamen aan bod, zij leveren plastics met steriliserende eigenschappen, voor toepassingen in onder meer de medische branche.

Naast technologische innovaties, kwamen ook creatieve oplossingen aan bod zoals nieuwe productmarktcombinaties. Elke ZZP’er voegt wat toe, de één is programmeur, de andere fotograaf of videomaker en samen leveren ze het eindproduct op.

Sinds de oprichting van DOK41 in 2011 heeft de broedplaats eenendertig ondernemingen ondersteund. In totaal vertegenwoordigen de startende ondernemers ruim zestig directe en tenminste vijftig indirecte arbeidsplaatsen. Naast flexwerkplekken en kantoorruimte beschikt DOK41 over modern uitgeruste productieloodsen, welke vooral bedoeld zijn voor producerende bedrijven in de opstartfase.

Meer informatie? Kijk op www.dok41.nl of mail naar info@dok41.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.