Netwerken in een monumentale omgeving

Huys ter Schelde is een opvallende neo-renaissance villa aan de Vlissingsestraat in Koudekerke, werd gebouwd in 1910 en is een alom gewaardeerde toplocatie op Walcheren. Eigenaren Jos Pluijmers en zijn vrouw Heleen Prins namen Huys ter Schelde over van de vorige eigenaren op 1 oktober 1994. Er volgden diverse verbouwingen, uitbreidingen en renovaties, waardoor het statige pand volledig bij de tijd is gebleven.

Het sfeervolle partyrestaurant is verdeeld in diverse ruimten, die capaciteit bieden aan gezelschappen van tien tot driehonderdvijftig gasten. In het monumentale gedeelte is de sfeer van begin twintigste eeuw nog tastbaar en kunnen gasten dineren in een intieme ambiance. De in 1996 aangebouwde Tuynkamer biedt licht en ruimte aan grotere gezelschappen. De Tuynkamer is een mooie, ruime serre en beschikt over een eigen terras, omzoomd met struiken en bloemen. Deze ruimte is voor veel doeleinden geschikt waaronder een receptie, een diner voor twintig tot honderd gasten, een buffet of een personeelsfeest.

In juli 2001 begon de bouw van het grootste project tot nu toe: de deels ondergrondse Theaterzaal, bijzonder van architectuur en op een vindingrijke manier geïntegreerd in zijn monumentale omgeving. De Theaterzaal, gebouwd naar ontwerp van architect Johan de Koning uit Middelburg, is een verdiepte ruimte met een prachtig koperen plafond, een bar en een groot terras. Deze zaal biedt plek aan gezelschappen van zestig tot tweehonderdvijftig gasten. Vierdubbel glas maakt deze ruimte volledig geluiddicht. Via lichtopeningen in het dak en de muren is er contact met de omliggende tuin. De Theaterzaal is zeer geschikt voor een congres, symposium of seminar voor grote groepen. De zaal beschikt over de nodige audiovisuele apparatuur en indien gewenst kunnen zelfs de muren in toepasselijke kleuren worden belicht.

Jos Pluijmers verzorgt met zijn team de culinaire invulling van elke bijeenkomst. Hij bereidt de mooiste buffetten, diners, taartenbuffetten en luxe hapjes geheel naar wens. “Onze kracht ligt bij de klassieke buffetten, zowel warm als koud. Daar maken we prachtige creaties van met alleen verse ingrediënten.”

Huys ter Schelde heeft ook een hotel, ideaal voor gasten die van ver komen of voor een gezellig weekendje uit. Dit kleinschalige hotel beschikt over negen kamers, die gevestigd zijn in het koetshuis. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en het veelgeprezen ontbijt vindt plaats in de villa.

Partyrestaurant-hotel Huys ter Schelde
Vlissingsestraat 38-40
4371 RE Koudekerke
www.huysterschelde.nl

Tekst: Caroline Houmes
Fotografie: Marijana Pajovic

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *