Netwerken in een Tropisch bos

DSC_7954Netwerken in een Tropisch bos? Met je mobiele telefoon? Zeeland Business maakt het maandag 11 mei mogelijk, zonder vliegreis. In samenwerking met het Omnium in Goes wordt de volgende ZB Netwerkbijeenkomst georganiseerd, met wederom interessante sprekers en een uniek netwerkgelegenheid. Meld je gratis aan via deze link!

Omnium is de nieuwe naam voor Sportpunt Zeeland. Omnium staat voor oneindig veelzijdig. In het geheel vernieuwde complex vindt u alles bij elkaar: Rondleiding Tropisch bos Omnium_1een Tropisch bos, zwemparadijs met lazy river, vier sporthallen, turnhal, camping, horecaplein, kinderdagverblijf, beautysalon, sportschool, fysiocentrum, sport- en dansopleiding CIOS Goes-Breda. Een Tropisch bos heeft voor Zeeland unieke temperaturen nodig en om dit constant vast te houden, is Installatiebedrijf Wisse de uitdaging aangegaan dit op een duurzame wijze uit te voeren. Het bespreken van de samenwerking en de uitdagingen hiervan staan zeker op het programma.

Mongozo Bier Etiket

En om in tropische sferen te blijven zo in het voorjaar, gaan we door met het Mongozo tropisch bier. Wat houdt dat in? Hoe is dit unieke biertje tot stand gekomen? En belangrijker nog: wat valt daaruit voor u te leren?

In samenwerking met Swith bekijken we verschillende manieren hoe we met verantwoord consumeren rechtstreeks bijdragen aan een betere en rechtvaardige wereld. Fairtrade, eerlijke handel is daarbij de rode draad. Hieronder vindt u meer informatie hierover met een leuk filmpje met voorbeelden hierover die u als een goed persoon kunt opvolgen.

Ten slotte kan het netwerken natuurlijk niet uitblijven. Naar aanleiding van de vele enthousiaste reacties gaan we opnieuw ons netwerk uitbreiden met behulp van de mobiele telefoon.
Chocolate LoversDe avond wordt gesteund door stichting Chocolate Lovers. Stichting Chocolate Lovers is opgezet door 10 vrienden die de afgelopen jaren allemaal mindere tijden hebben gekend. De 1 verliest zijn kind, de ander heeft een ernstig ziek kind of loopt alle ziekenhuizen af om erachter te komen wat z’n dochtertje mankeert. Ieder huisje heeft z’n kruisje. Deze mindere tijden zijn een wijze les des levens en wij willen daar graag iets positiefs van maken. Stichting Chocolate Lovers heeft een winkel met uitgebreid assortiment chocolade in Middelburg. Van alle opbrengsten uit de winkel bieden zij leuke/mooie/memorabele momenten welke geheel in het teken staan van Chocola. Dit doen zij in de vorm van workshops, kinderfeestjes, leveren van bonbons/chocola en wensen op maat.  Het proeven van lekkere bonbons zal maandag 11 mei zeker mogelijk zijn!

 

Programma maandag 11 mei:

17.45 – 18.00 Inloop
18.00 – 19.15 Heerlijk walk-inn diner / lopend buffet
19.15 – 20.15 Business Break deel 1:
Jan Fleurkens, maker van Mongozo, inspireert over het uitbouwen van je bedrijf
Arianne Jansen, communicatiemedewerker bij Omnium, inspireert over het actuele
pop-up-pretpark deze zomer.

Business Break deel 2:
Robin Lock, initieerder Tropisch Bos, vertelt over De tropen van mondiaal levensbelang
Ria Meijaard onderneemt in kleding, zonder oneerlijke handel en zonder ophouden.

 

Business Break deel 3:
Jim Goedhart deelt zijn kennis over kansen voor de Randstad in Zeeland en omgekeerd.

20.30 – 21.45 Effectief netwerken via je mobiel
Wegens groot succes gaan we opnieuw verkennen hoe ons netwerk uitbreidt als we innovatief gebruik maken van onze mobiele telefoon.

 

 

Locatie

Omnium
Zwembadweg 3
4463 AB Goes
Plan uw route hier.

 

 

SwitchLogo-Switch-kadermetrand-payoff-PMS

Switch stimuleert gedrag dat bijdraagt aan een duurzame en rechtvaardige wereld. Hier én daar, nu én in de toekomst. Switch inspireert en ondersteunt, Switch verbindt mensen en goede ideeën. Bent u een ondernemer uit het MKB die gezond ondernemerschap wil combineren met een positieve bijdrage aan mens, maatschappij en milieu? Dan kunt u terecht bij Switch. Met het programma MVO Loont helpt Switch maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) in uw bedrijf concreet te maken. Switch inspireert MKB’ers met concrete stappenplannen, tips & tools en diverse producten. Wilt u graag duurzaam en verantwoord consumeren? Bekijk dan de tips in onderstaand filmpje.

 

 

Sprekers

Jan Fleurkens – Mongozo

Jan Fleurkens is vanuit een management functie in de psychiatrie via een omweg bierbrouwer geworden. Zonder enige achtergrond als bierbrouwer begint zijn verhaal bij het starten van restaurant De Evenaar; inderdaad, met focus op maaltijden die veel rondom de evenaar gegeten worden. Daar past het laten brouwen en schenken van een tradiotioneel Angolees biertje wel bij. Wat begon als idealisme, zoals Jan Fleurkens het zelf noemt, is echter uitgegroeid tot een biermerk dat zich sterk onderscheidt met fair trade en glutenvrij bier, waarbij het glutenvrije bier regelmatig in de prijzen valt in competities met reguliere biermerken. Dit resulteert in een groei van 10% per jaar op een markt van 40 landen. Jan Fleurkens schuift als gast aan bij Bert tijdens de Business Breaks om te delen en te inspireren.

 

Robin LockRobin Lock – EcoSCAPE

als landschapsontwerper is Robin Lock het brein achter het tropisch bos. Toen Sportpunt Zeeland vernieuwing en uitbreiding nodig had, zag hij de uitdaging een tropisch klimaat te creëren in het gebouw waar wij ook zullen gaan netwerken. Medicijnen uit de amazone zijn mondiaal van levensbelang als bestrijding tegen bijvoorbeeld leukemie. Als voormalig bewoner van de ‘echte’ tropen, weet hij als geen ander wat dit belang voor de tropen in ons dagelijks leven te vertolken.

 

Arianne JansenArianne Jansen – Omnium

Als communicatiespecialist is Arianne werkzaam bij het Omnium in Goes, waar ze naast het beheren van de eigen en publieke media-uitingen, ook actief is in het organiseren van evenementen. Zoals recent bekend is geworden, gaat het Omnium deze zomer het eerste pop-up-pretpark van Nederland ontwikkelen. Dit innovatieve project bestaat uit twee zomermaanden, meer dan vijftig attracties en een doelstelling voor 100.000 bezoekers. Arianne gaat hier samen met ons op in.

 

Jim GoedhartJim Goedhart – De Zeeuwse Connectie

Jim Goedhart is, na en naast diverse management en consultancy functies bekleed te hebben, voorzitter van de community vormt voor Zeeuwen Buiten Zeeland, Boomerang-Zeeuwen en Import-Zeeuwen: De Zeeuwse Connectie.  Jim organiseert op 21 mei het symposium Verbinden & Kansen. Ook reikt de Zeeuwse Connectie ieder jaar eind september de Zeeuwse Pioniersprijs uit aan een Zeeuwse ondernemer. De benadering van de Zakelijke Zeeuwse markt is interessant en inspirerend, en daarom hebben we Jim gevraagd bij de Business Breaks aan te schuiven.

 

Ria Meijaard – De Appel

Dat niet alle kleding onder eerlijke omstandigheden gemaakt is weten we allemaal. Maar wat zijn de mogelijkheden voor Fair Trade kleding? En welke voordelen brengt dat gelijk met zich mee? Ria Meijaard van kledingwinkel in Terneuzen heeft een concept gevonden waarmee zij kleding verkoopt die Fair-Trade is, bestaand uit natuurlijke materialen wat sterk en comfortabel is. Je komt geen geitenwollen sokken tegen, maar wel een ondernemer  die niet van ophouden weet.

 

Geert van Wonterghem – Meetmatch

We leven in een netwerkeconomie; niet wát je kent, maar wíe je kent bepaalt je succes. Maar hoe vind je de personen die je verder helpen in je zoektocht naar de beste contacten?
Tijdens de ZB Netwerkbijeenkomst laat MeetMatch zien hoe je effectief kunt netwerken via je mobiel. Een echte speeddate-netwerkavond dus! Op basis van je profiel word je gematcht met de persoon waarmee je de meeste kans op samenwerking hebt. Dit alles gebeurt via je GSM: je krijgt steeds de volgende persoon te zien op je scherm en je wordt begeleid naar de ontmoetingsplaats. Tijdens elke meeting beantwoord je enkele vragen die je op weg helpen naar meer inspiratie. Je kiest wanneer je klaar bent en binnen 3 minuten krijg je een volgende partner toegewezen. Netwerken via MeetMatch is geïntroduceerd tijdens onze netwerkavond in december en was een groot succes waarbij diverse effectieve matches zijn gemaakt bij alle aanwezigen.

 

 

Aanmelden

Aanmelden voor deze avond is geheel gratis voor leden van Zeeland Business Netwerk en voor iedereen die nog niet eerder of langer dan een jaar geleden een netwerkavond van Zeeland Business heeft bijgewoond.
Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via deze link.

 

Aantal aanwezigen: 107
(Bijgewerkt tot 11 mei)

 

 

Naam Bedrijf
Ad den Dekker Indek/Bouwgroep Peters
Adriaan Beirnaert Progrezz Pensioenen & Verzekeringen
Adriaan Meeuwsen AM Creatie
Alexander de Vries Rederij Denick
Andrea Sanna Sanna Stress Care
Anita van Oostrom Experience First
Anouk Dunzinger ADHD
Ans Langerak Studio specie
Arianne de Voogd Hof Olmenstein
Arianne Jansen Omnium
Bart Boerhof Zeeland Business
Ben Flore Florad
Bert van Leerdam Zeeland Business
Bram van Nunen Plus één Opleidingen
Carin Tazelaar Appelaere BV
Caroline Houmes MA Plus teksten
Cees van Liere Cornelis van Liere BV.
Cees van Loon Wereldwinkel Goes
Christa Kranenburg Meet Me Events
Dagmar Bisschops Together
Danny Houtzager Grenskracht
David De Bie MeetMatch
David van de Kerkhof Switch
Ebrina Dieleman sierheesters/ bloembinderij de posthoorn
Ellen van Troost De TrainingFactory
Ellis Borsboom Orionis Walcheren
Els van der Have Recruitment4you.nl
Evert van Dilst d’Ouwe Smisse
Frits Broos Consugreen
Geert van Wonterghem MeetMatch
Gerda Koops Zeeland Business
Gerrion Provoost Zéfranco Communicatieservice Frans
Gracia Dierikx Justion Advocaten
Henk van der Eijk Easyflo.nl
Henriette Swartjes Strandsport Zeeland
Ina van Boven Zeeland Business
Ismael Oudeman Inspirator
Jacqueline Baaijens Tence Inzetbureau
Jan Bos Info Zeeland
Jan Fleurkens Mongozo Exotic Beers
Jan-Willem de Voogd Autobedrijf J.W. de Voogd
Jessica Verwaal-Donker Easyjob
Jim Goethart De Zeeuwse Connectie
Johan Franse Fairtrade werkgroep / CZ
Jonathan de Voogd Zeeland Business
Jurgen Brand JBA-HotelBedsOnly
Jurre Tjaarda Jurre Tjaarda Productions
Karel den Ouden Escential Healthcare Products
Karin den Boer Karin den Boer Fotograaf
Kees Hoendervangers DtP-plus
Kees van Boven Zeeland Business
Kim Giling Holland International Reisbureau at home Kim Giling
Kirsten Kaho Rederij Denick
Ksenija Boiko zeelanddeal.nl
Liesanne van Amstel LajeT
Liesbet Mallekote Zeeland Business
Lodewijk van Beers Administratiekantoor Van Beers BV
Louw Wielemaker Sportfondsen Borsele BV De Stenge
Maarten Kempen Thumbed
Marieke Vercouteren-de Bruijckere Mauritshof
Mariela Battistella eBirds
Marielle van Velzen Orionis Walcheren
Marion Planken Wereldwinkel Goes
Marjo Meeuwsen-Dek Justion Advocaten
Marjolijn Bergmann MarjolijnBvL Tekstschrijver
Marleen Goedhart Kamer van Koophandel Zuidwest
Martin Lammerteyn Bedrijfsmentor
Mary Remijnse Mary Remijnse Fotografie-Film-Marketing
Mattie de Schepper sierheesters/ bloembinderij de posthoorn
Menno Kole Zeeland Zakelijk
Michèle Piet TresM
Miranda Francke Meet Me Events
Nanda Silos Port Project Services
Pascal Elegeert Switch
Patrick Heebing Sales Assist
Paul Houweling Sphire
Peter de Jonge Autobedrijf de Jonge B.V.
Peter Geschiere Zwaartekracht
Peter Huibregtse Baker Tilly Berk
Peter Koeman Pekaar & Partners
Peter Traas Traas ongediertebestrijding
Petra Luteijn Designed by Petra Luteijn
Petra van der Pool COB Laat je horen
Piet Ekkebus iVenture
Pieter Akkerman hardloopkliniek.nl
René den Engelsman Het Financiële Huis
Ria Meijaard Kledingwinkel De Appel
Richard Jansen Chocolate Lovers
Robin Lock EcoSCAPE
Roger Feij Caraz Marketing Communicatie
Ronald Middelhoek Colorglo Zeeland
Ronald van der Hart Totaalbouw Zeeland b.v.
Rudie Grim RGR Financial Services
Rudy van Gelderen Scalda
Ruud Verschoor Stramenta Ondernemersadviseurs
Samantha De Caluwé eBirds
Saskia Eggemont 4 het Leven
Shirley Van Hove ReAnDer
Stefan Elzevier Automotions
Suzan Thiry Suzan Fotografie
Tamara Flore Traas ongediertebestrijding
Tim van den Berg Zeeland Business
Toine Witters UWV
Wang Cafe Zeeland in China
Wilko Broekhoven Poppe Installatietechniek
Wim Spruijt Warmtetech.nl
Wim van Groningen Van Groningen FlexAdvies B.V.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.