Nieuw: Business Academy

Begin juni is een nieuw platform gelanceerd, de Business Academy. Dé plek waar het Zeeuwse en West-Brabantse aanbod op het gebied van opleidingen, trainingen, cursussen en coaching & begeleiding te vinden is. “Er is zoveel expertise in onze regio!”

Initiatiefnemer Tim van den Berg van Zeeland & West-Brabant Business legt uit: “Veel lokale trainers en coaches hebben een prachtig aanbod en veel kennis van het regionale bedrijfsleven. Toch kiezen bedrijven die trainingen zoeken voor de bekende landelijke bureaus. Deels omdat vaak niet bekend is dat het aanbod ook in de regio te vinden is. Dat is zonde, want lokale coaches en trainers weten wat hier speelt en kunnen daar tijdens de trainingen en cursussen op inspelen en zo een specifieke toegevoegde waarde bieden. Met de Zeeland & West-Brabant Business Academy brengen we vraag en aanbod graag bij elkaar.”

Eenvoudig zoeken
Op het platform wordt het Zeeuwse en West-Brabantse aanbod geclusterd. “Het wordt straks heel simpel om dat te filteren op basis van diverse zoekcriteria”, vervolgt Tim. “Binnen opleidingen, trainingen, cursussen, coaching en begeleiding kun je kiezen uit hoofd- en subthema’s. Je kiest bijvoorbeeld ‘verandermanagement’ en daarbinnen ‘gedrag bij teams’. Of je zoekt bij ‘loopbaanbegeleiding’ specifiek op ‘loopbaanscans’. Je krijgt vervolgens een compleet beeld van het regionale aanbod. Daarnaast komen al onze partners naar voren met naam, bedrijfsomschrijving en gerichte expertise, zodat iedere bezoeker de kennis en het trackrecord van onze partners kan bekijken.” Voor trainers en coaches die hun aanbod via de Business Academy willen aanbieden, zijn er diverse mogelijkheden. Tim: “Er is keuze uit een online partnerschap, waarbij hun aanbod wordt gepromoot via de website, onze nieuwsbrief en sociale media. En we bieden een multimedia-partnerschap, waarbij we, naast onze online tools, ook in ons magazine het regionale aanbod gaan promoten.”

Toekomstplannen
Tim hoopt het platform in de toekomst nog verder uit te kunnen bouwen. “Zo hebben sommige branches een zomer- of winterdip. Ik zou in die periodes graag trainingen willen clusteren en aanbieden op één locatie. Zodat je in een rustige periode jezelf als ondernemer, je medewerkers of team efficiënt kunt bijscholen op diverse vlakken. En wellicht kunnen we nog trainingen ontwikkelen waar wel behoefte aan is, maar die lokaal nog niet worden aangeboden.” Ook voor startende ondernemers heeft Tim nog plannen: “Het zou mooi zijn als we dit ooit kunnen uitbreiden met een Start-Up Academy, speciaal voor startende ondernemers. Want die hebben behoefte aan een ander soort informatie, gericht op het opstarten van een bedrijf.”

Kennis delen
De Business Academy van Zeeland & West-Brabant Business ligt in het verlengde van alle andere activiteiten van het bedrijf. “Het is een aanvulling op ons totale aanbod”, concludeert Tim. “Want het delen van kennis doen we ook online, in ons magazine, tijdens de netwerkbijeenkomsten en onze startersdagen. Ons doel is daarnaast om ondernemers te inspireren en bedrijven met elkaar te verbinden. Daar past de Business Academy mooi bij.” Het aanbod wordt eerst gelanceerd in Zeeland, niet lang daarna volgt West- Brabant. Bekijk het actuele aanbod op www.zeelandbusiness.nl/academy.

Tekst: Marjolijn Bergmann
Foto: Ruden Riemens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.