Nieuw eigentijds pand voor Straalbedrijf Catseman

RRF_ZB_catseman4 uitgelichtjpg Straalbedrijf Catseman is onlangs verhuisd naar een gloednieuw pand op het bedrijventerrein Technopark In Schoondijke. Voor Menno en Eline Catseman een belangrijke stap in de verdere uitbouw van hun bedrijf. Voor de realisatie van het pand werkten ze samen met Hanse Staalbouw uit Nieuwerkerk en Climanova uit Eede. “Het zit toch een beetje in ons DNA om met Zeeuwse bedrijven samen te werken.”

Straalbedrijf Catseman bestaat inmiddels ruim 30 jaar. Het bedrijf werd eind jaren zeventig gestart door Johan, de vader van Menno. Menno werkt inmiddels al 16 jaar in het bedrijf en heeft sinds 2010 de dagelijkse leiding, samen met zijn vrouw Eline. De verhuizing naar Schoondijke is een grote stap voor dit jonge ondernemersechtpaar. “Ons pand in St. Kruis werd eenvoudigweg te klein. En omdat daar geen uitbreidingsmogelijkheden waren, zijn we gaan uitkijken naar een andere locatie. Gelukkig kregen we volop medewerking van de gemeente Sluis. De keuze voor het Technopark was voor alle partijen de beste. Met de vernieuwde N61 is deze locatie prima bereikbaar. Een bijkomend voordeel is dat we nu heel kort bij één van onze klanten zitten. Voor Hydrauvision mogen we heel veel straal- en conserveerwerk verzorgen.”

Nieuw pandRRF_ZB_catseman5 verkleind
Het nieuwe pand biedt 1.000 m2 ruimte. Dat is bijna de helft meer als in St. Kruis. Het ontwerp is van Menno zelf. “Met de plannen voor nieuwbouw kreeg ik de kans om een pand te ontwerpen dat optimaal aansluit bij onze activiteiten en onze werkwijze. De straal- en spuitcabines konden hierin perfect geïntegreerd worden. De straalcabine heeft een afmeting van 15 meter lang, 8 meter breed en 6 meter hoog. De spuitcabine is qua ruimte verdubbeld en telt nu 12×20 meter. Wat fijn is, is dat deze cabine opgesplitst kan worden. Dit komt de efficiency van ons werk ten goede.” Hoewel Eline en Menno nog maar net twee maanden in het pand zitten, ervaren ze nu al de vele voordelen.

Hanse staalbouw
Voor de bouw van het nieuwe bedrijfspand werkten Menno en Eline samen met Hanse Staalbouw uit Nieuwerkerk en Climanova uit Eede. Hanse Staalbouw is sterk in staalbouw; van staalconstructies tot complete bedrijfspanden in zowel de agrarische, industriële als de utiliteitssector. Bart Corbijn was als projectleider betrokken bij de nieuwbouw. “We hebben hier het hele project getrokken, vanaf het heiwerk tot de oplevering. Snelheid is onze kracht. Waar het binnen de traditionele bouw gemiddeld een jaar duurt voordat een pand wind- en waterdicht is, realiseren wij dat binnen een half jaar. Verder werken we graag met korte lijnen en in nauw contact met de opdrachtgever. Zo is het mogelijk om snel bij te sturen en flexibel te reageren. Projecten verlopen zo snel en soepel.” Over de samenwerking met Eline en Menno is hij enthousiast. “Het was leuk om voor deze jonge ondernemers te werken. Ze wisten vooraf al heel goed wat ze wel en niet wilden. Ook de samenwerking met Climanova was prettig. Ook een Zeeuws bedrijf; dat past perfect in onze filosofie om lokaal samen te werken en relaties op te bouwen.”

RRF_ZB_catseman1 verkleindClimanova
Harold Buijsse, directeur van Climanova deelt het enthousiasme van Corbijn. Climanova is sterk in technische totaaloplossingen. Dat bewijst het bedrijf ook bij de nieuwbouw voor Straalbedrijf Catseman. “Van een puur klimaattechnisch installatiebedrijf zijn wij uitgegroeid tot een bedrijf dat totaaloplossingen biedt. Onze engineering is daarbij de centrale schakel, ook bij Catseman. We hebben hier verwarming, ventilatie, elektriciteit en perslucht geïnstalleerd. Door dit vanaf de tekentafel in één hand te hebben, kunnen we kiezen voor de meest optimale engineering. Dit werkt bijzonder efficiënt. Eventuele fouten worden al in een vroeg stadium onderkend. Natuurlijk hebben we aandacht besteed aan energiezuinige oplossingen. Zo is er gekozen voor led-verlichting en hebben we sterk ingezet op warmteterugwinning.” Voor Buijsse was de bouw op het Technopark in Schoondijke bijna een ‘thuiswedstrijd’. “Het is voor ons erg leuk om lokaal aan de slag te kunnen, zeker voor deze jonge ondernemers. Ze zijn verhuisd van het buitengebied naar een bedrijventerrein en hebben er bewust voor gekozen om in deze regio te blijven. Dat is echt een goede ontwikkeling. Ook over de samenwerking met Hanse ben ik positief. We streven allebei naar een hoog afwerkingsniveau. Daardoor is sprake van wederzijds begrip en dat werkt prettig.”

Straalbedrijf Catseman
Buys Ballotstraat 20
4507 DA Schoondijke
0117-308340
info@straalbedrijfcatseman.nl
www.straalbedrijfcatseman.nl

 

Climanova
Nijverheidsweg 25
4529 PP Eede
0117-492442
info@climanova.nl
www.climanova.nl

 

Hanse Staalbouw
De Weel 13
4306 NV Nieuwerkerk
0111-641333
info@hansestaalbouw.nl
www.hansestaalbouw.nl

 

Tekst: Caroline Houmes
Fotografie Ruden Riemens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *