Nieuwbouw aan Boulevard Bankert

960x640HZ University of Applied Sciences heeft besloten om nieuwbouw te ontwikkelen aan Boulevard Bankert 154 in Vlissingen. Alle opleidingen die vallen onder De Ruyter Academy worden hier gehuisvest. Zo’n 550 studenten zullen, samen met docenten en onderzoekers, in september 2017  hun intrek nemen in het nieuwe gebouw.

Alle opleidingen van De Ruyter Academy –  Maritiem Officier, Logistics Engineering, Energie- & Procestechnologie en International Maintenance Management – zullen in het nieuwe gebouw worden gehuisvest. De opleiding Maritiem Officier – op dit moment tijdelijk gehuisvest in de hoofdlocatie van de HZ aan de Edisonweg – komt hiermee weer terug op de Boulevard. Door huisvesting aan de Boulevard wordt de synergie tussen de opleidingen van De Ruyter Academy optimaal benut. De academie kan haar studenten hiermee een adequate leeromgeving bieden die het moderne onderwijsproces maximaal ondersteunt en bovendien uitermate geschikt is voor het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek.

Iconisch gebouw
De te ontwikkelen nieuwbouw zal bestaan uit vijf bouwlagen en zal ongeveer 4500 m2 beslaan. Het hart van het gebouw wordt gevormd door een groot simulatorcentrum voor de hele academie. Daarnaast worden op de bovenste verdieping representatieve ruimtes en vergaderlocaties ingericht waar de hele HZ gebruik van kan maken. De ontwikkeling zal plaatsvinden met actieve betrokkenheid van docenten, onderzoekers en studenten. Doel is om een iconisch gebouw neer te zetten waar Vlissingen trots op kan zijn.

Informatiebijeenkomsten
Op korte termijn zal een partij worden geselecteerd die de nieuwbouw kan realiseren. Ook wordt samen met de Gemeente Vlissingen een projectorganisatie ingericht. HZ en Gemeente Vlissingen zullen gezamenlijk informatiebijeenkomsten voor omwonenden organiseren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.