Nieuwe ondernemers vanuit HZ University of Applied Sciences

Minor OndernemersHZ-Studentenchap begeleidt studenten bij opstart eigen bedrijf 

Op donderdag 2 april schrijven 15 ambitieuze HZ-studenten hun eigen bedrijf in bij de Kamer van Koophandel in Zuid-West Nederland.
Zij volgen momenteel de HZ-minor Ondernemerschap waarin zij, in samenwerking met een groot aantal bedrijven en organisaties uit Zeeland, hun enthousiaste ideeën voor een eigen onderneming uitwerken. Onder begeleiding van experts starten zij hun eigen bedrijf op.

Businessplan
Een belangrijk onderdeel van de minor Ondernemerschap bestaat uit het opstellen en uitvoeren van een strategisch businessplan. In dit onderdeel starten (of continueren) studenten hun eigen onderneming. Vrijdag 3 april worden de plannen opgeleverd, met het inschrijven bij de Kamer van Koophandel a.s. donderdag start de uitvoering van de businessplannen.

Één van de nieuwe ondernemers wil 3D houseplans maken om de verkoop van huizen online te stimuleren. Vorig jaar volgde Engineering-student Alexander Bol de minor Ondernemerschap. Hij startte het bedrijf Emergo Designs waarin hij een exclusief handgemaakt Oestermes ontwikkelde en op de markt bracht.

 Programma donderdag 2 april
13.00-15.15 Inschrijven ondernemers
15.30-16.00 Gelegenheid voor pers om vragen te stellen aan nieuwe ondernemers
16.00-17.00 Voorlichtingssessie door KvK


Kennisvalorisatie
De minor -een programma van een half jaar- is als één van de onderdelen van de leerlijn ondernemerschap van de HZ van groot belang voor de valorisatietaak die hogescholen hebben. Derdejaars studenten worden uitgedaagd om kennis en vaardigheden eigen te maken die van belang zijn voor een (zelfstandig) ondernemer. Essentiële onderdelen van de minor zijn het maken van diverse (markt)analyses, het spotten en benutten van commerciële kansen (in de Zeeuwse context), het geven van pitches, het ontwikkelen en schrijven van een strategisch businessplan, het opbouwen van een zakelijk netwerk en het volgen van masterclasses als Klantgericht ondernemen en Maatschappelijk ondernemen. Onder meer Accon AVM, Bryght, Sauer & Oonk, Rabobank Walcheren/Noord Beveland, Auto Poppe, Zeeuwse Belle Company, PZC, Damen Shipyards, Kloosterboer en Leapfrog hebben een bijdrage geleverd aan de onderwijsinvulling.

Meerwaarde
De huidige maatschappij en arbeidsmarkt vraagt zelfstandige, ondernemende en initiatiefrijke studenten die klaar zijn voor een dynamische en globaliserende samenleving. De minor biedt studenten praktijkgericht onderwijs waarmee zij hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen en goed voorbereid worden op de beroepspraktijk. Het onderwijsprogramma is ontwikkeld door HZ-docenten, lectoren, studenten en de Smart Services Boulevard in samenwerking met partners als Kenniswerf Zeeland en ondernemers. De ontwikkeling van de minor is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Rabobank en met ondersteuning van Provincie Zeeland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *