Nieuwe winkel in historisch pand Middelburg

Op zaterdag 4 oktober a.s. opent de nieuwe winkel “Indistrieel” in een monumentaal pand in Middelburg. In dit historische pand aan Dam 61 treffen bezoekers een unieke combinatie van Indiase en Industriële producten. De Burgemeester van Middelburg, de heer Harald Bergmann, zal om 14:00 uur de officiële openingshandeling verrichten.

Schaaltjes_indistrieelDe nieuwe ondernemer Nans Ritsman-Blok kijkt al erg lang uit naar het moment waarop zij haar keuze voor Indiase en industriële producten kan tonen. De unieke collectie meubels, accessoires en cadeauartikelen in combinatie met het historische pand maken deze winkel tot een ware belevenis. De kleuren en het ambacht samen met de verhalen over de producten laten de zintuigen prikkelen. Elk klein detail maakt de producten bijzonder. Aardewerk schaaltjes met kleurrijke tierlantijntjes die glinsteren in het licht. Robuuste houten kasten die kraken bij het sluiten. De geur van oude benzinevaten en geoliede meubelen. Alle historische ruimtes zijn ingericht in de stijl van de winkel. Geen kamer in dit prachtige monumentale pand is hetzelfde.  Het is een ware beleving om door deze bijzondere winkel te lopen.

Het pand stamt uit 1575. Aan het begin van de 20e eeuw werd het pand verkocht en in gebruik genomen als Handelsavondschool en in 1953 werd de Christelijke HBS er gevestigd.

Vanaf medio jaren ’70 diende het pand als opslag voor een firma die handelde in biljarts, gokkasten en café-inventarissen. Toen de huidige eigenaar het pand in 1989 verwierf was er al jaren geen onderhoud gepleegd en volgde een jarenlange restauratie waarna in 1992 Willem’s Winkel antiek & interieur haar deuren opende. Sinds 2009 is het gebouw als kantoorruimte verhuurd. Vanaf 4 oktober 2014 vestigt zich hier de nieuwe winkel genaamd “Indistrieel”.     sfeer4_liggend

De website www.indistrieel.com gaat vanaf 4 oktober online, tot die tijd kan men op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen via www.facebook.com/indistrieel.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *