Nog 10 dagen stemmen op de duurzaamste ondernemer

Zierikzee, 6 januari 2016

Inwoners van mvo prijs logoSchouwen-Duiveland kunnen nog tot en met 17 januari a.s. stemmen op een genomineerde voor de MVO-prijs Schouwen-Duiveland. Inmiddels zijn er al 1.100 stemmen uitgebracht. De voorlopige top drie bestaat uit Saman Groep, Afval Service Zeeland, en Habo Hoveniers. Iedereen die zich betrokken voelt bij Schouwen-Duiveland kan stemmen op zijn of haar favoriete ondernemer via www.mvoprijs.nl.  

 Een vakjury, bestaande uit Nini Soeters-Schot, Bram Bierens en Aart de Zeeuw, selecteerde zes genomineerden op de balans tussen people, planet en profit. Ook keek de jury naar innovatiekracht, impact en uitstraling in de branche. De drie bedrijven met de meeste stemmen gaan naar de finale.  De winnaar van de MVO-prijs Schouwen-Duiveland wordt in het voorjaar van 2016 bekendgemaakt  tijdens de algemene ledenvergadering van de OSD. Naast de reeds genoemde genomineerden doen ook mee: TonS Mosterd en Heerlijkheden, Manege Balans centrum voor dressuur therapie en zorg en MienDomus.

Achtergrondinformatie
Uit onderzoek blijkt dat bedrijven die strategisch met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) bezig zijn, zich makkelijker aan de omgeving aanpassen en minder afhankelijk zijn van economische veranderingen. Bovendien zijn ze veelal koplopers in hun branche. De MVO-prijs is bedoeld voor bedrijven die duurzame winst voor milieu en maatschappij weten te combineren met goede bedrijfseconomische resultaten. Ze werken met een winnende combinatie van People, Planet, Profit.

De MVO-prijs Schouwen-Duiveland is een initiatief van de gemeente Schouwen-Duiveland, Rabobank Oosterschelde en Stichting Switch. Het werk van Switch wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Zeeland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.