Nu definitief: Marinierskazerne niet naar Vlissingen, maar naar Apeldoorn

De veelbesproken marinierskazerne die plaats moet bieden aan 1800 elitemilitairen verhuist definitief niet naar Vlissingen. Het kabinet zal de kazerne in plaats daarvan verplaatsen naar het Gelderse Nieuw-Milligen. Wat de Zeeuwen ter compensatie krijgen, is nog niet bekend.

“Het kabinetsbesluit komt als een mokerslag aan voor de provincie Zeeland, die al jaren rekent op de komst van de megakazerne. De Statenvergadering werd vanmiddag bij de bekendmaking van dit nieuws stilgelegd. ,,Op Valentijnsdag krijg je definitief de bevestiging dat je partner al langere tijd vreemdgaat”, reageerde daar VVD-fractievoorzitter Kees Bierens.

,,Achter onze ruggen om is naar alternatieve locaties gezocht. Het geschade vertrouwen is groot”, zei commissaris van de Koning Han Polman op een persconferentie.

Verantwoordelijk staatssecretaris Barbara Visser (Defensie) zegt de teleurstelling te begrijpen. ,,Ik snap dat de Zeeuwen boos zijn. Zij zien dit als een gebroken belofte. Ik had gewild dat we dit besluit al vele jaren eerder hadden genomen. Maar dat is gewoon niet gebeurd en ik kan dat niet terugdraaien.”

Lees hier verder…
Bron: AD.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *