Ondernemen met inzicht

Al bestaan ze 100 jaar, WEA Zuid-West is geen traditioneel accountantskantoor. “Wij geven onze klanten alle hulpmiddelen die het ondernemen makkelijker maken en we zijn toekomstgericht. Niet te veel terugkijken, maar vooruit.”

WEA Zuid-West, met vestigingen in Goes en Zierikzee, maakt deel uit van WEA Accountants & Adviseurs, een organisatie van (register)accountants, belastingadviseurs, pensioendeskundigen en loonadviseurs. “Daarmee hebben we behoorlijk wat geschiedenis en ervaring achter ons staan,” zegt Arjo Schroevers.

Tegelijkertijd is hun blik gericht op de toekomst. “Met ons label Joost onderscheiden we ons van andere accountantskantoren. Joost is een accountant die ondernemers direct inzicht geeft in de cijfers. Eens per maand of per kwartaal hebben wij contact met de ondernemer en bespreken we de cijfers die voor de ondernemer het meest relevant zijn”, vertelt Jan Pieter Bevelander. “We leggen de cijfers naast de begroting en kijken samen vooruit: wat is de volgende stap? Doordat de ondernemer zich bewuster is van de cijfers, gaat hij anders
ondernemen en beter presteren.”

Jan Pieter en Arjo zijn enthousiast over Joost. “De jaarrekening, voorheen het traditionele contactmoment met de accountant, is niet meer zo belangrijk. We hebben nu veel meer momenten om de zaken door te spreken. Wat gaat de toekomst brengen, zitten we op koers? Dat is een veel leukere manier van werken, meer uitdagend, want je zit er korter op. En voor de ondernemer geeft het meer duidelijkheid. Of je als ondernemer nu al je cijfers bij ons aanlevert of een deel van de administratie zelf doet met de tools die wij bieden: het is efficiënt, laagdrempelig en voor elke ondernemer inzetbaar. Voor een vast bedrag per maand weet je altijd waar je aan toe bent.”

Tekst: Liesbet Mallekoote
Foto: Suzan Thiry

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *