Ondernemen te midden van rust en ruimte

AppleMark

De gemeente Sluis ligt centraal tussen economisch cruciale gebieden. In een uur rijd je naar Rotterdam, Breda, Antwerpen, Lille en Gent. Zelfs Londen, Parijs en het Ruhrgebied bereik je binnen een halve dag reizen. West Zeeuws-Vlaanderen combineert deze ligging met rust en ruimte.

In West Zeeuws-Vlaanderen ontwikkelt met name het toerisme zich positief. Ook aanverwante sectoren plukken hiervan de vruchten. Het aangename ondernemersklimaat, de goede infrastructuur zonder files en de lage grondprijzen maken West Zeeuws-Vlaanderen tot een aantrekkelijke vestigingsoptie voor bedrijven. Ondernemers kunnen hier een bedrijf te starten, hun bestaande firma uitbouwen of een goedlopend bedrijf overnemen. Verder is sprake van een nauwe samenwerking met het Vlaamse bedrijfsleven.

Infrastructuur
De recente reconstructie van de N61 is van groot belang voor ondernemend Sluis. De weg verbetert de doorstroming naar de kernen, de kust en de bedrijventerreinen. Naast de infrastructuur is ook de ICT-structuur goed. De coax- en glasvezelbekabeling stelt ondernemers in staat om op maat internetaansluitingen te realiseren.

Bedrijventerreinen met eigen karakter
Sluis beschikt over uitstekend uitgeruste bedrijventerreinen met elk een eigen karakter. Zo zijn op bedrijventerrein Stampershoek in Oostburg veel regionale bedrijven gevestigd en zijn de meeste op het bedrijventerrein Deltahoek in Breskens gevestigde bedrijven, visserij en jachthaven gerelateerd. Het

Techno Park Zeeland in Schoondijke richt zich op technologische ontwikkeling, productie en scholing. En De Vlaschaard in Eede en bedrijventerrein Nieuwvliet tot slot specialiseren zich in groothandel, logistiek en assemblage en toerisme en recreatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.