Ondernemersdag voor starters en ZZP’ers

Het event voor startups, scale-ups en zzp’ers!
Zeeland Business organiseert reeds enkele jaren events voor verschillende doelgroepen ondernemers in iedere fase van hun onderneming. Op 20 september 2018 zal voor de regio Zeeuws-Vlaanderen voor het eerst een ondernemersdag voor starters en zzp’ers worden georganiseerd. Tijdens dit evenement zal kennis, inspiratie en het delen van ondernemersverhalen centraal staan voor iedereen die erover nadenkt een bedrijf te starten een groeiende jonge onderneming heeft en voor alle zzp ondernemers die nog op zoek zijn naar extra informatie om hun bedrijf te laten groeien. Dit kan zijn als je net begonnen bent als zzp’er tot en met je geruime tijd actief bent.

Tijdens het event zijn er vele kennispartners die zowel starters als zzp’ers verder op weg kunnen helpen. Daarnaast is het mogelijk om je aan te melden voor een van de seminars voor starters en/of zzp’ers.

Aanmeldformulier
Standhouders

n. Alle activiteiten van idee tot en met plaatsing worden door ons georganiseerd en uitgevoerd.

Zeeuwse Rabobanken (Hoofdpartner)
Als startende ondernemer komt er veel op je af. Met een goede voorbereiding is jouw start succesvoller
  
Gemeente Terneuzen (Hoofdpartner)
Terneuzen heeft een sterk midden- en kleinbedrijf. Het Zeeuws-Vlaamse arbeidsethos wordt geroemd: er is tijd om te genieten, maar er wordt keihard gewerkt! 
Gemeente Sluis (Hoofdpartner)
De gemeente Sluis streeft er naar een zo aantrekkelijk mogelijk ondernemersklimaat te creëren met kwalitatieve en duurzame bedrijfsterreinen en aantrekkelijke winkelgebieden.  
Interpolis
Loop jij als startende ondernemer risico’s? 
Ondernemersklankbord
Als starter heb je het al zwaar genoeg. Waar moet je beginnen … je product, de markt, de financiering, je huisvesting, de belastingen, je administratie, enz.?
WEA accountants en adviseurs
Wij verzorgen boekhouding, belastingaangifte en financieel advies. 
Home of Image
Jij bent zelf je eigen visitekaartje en de wandelende reclame voor jouw bedrijf.
De kracht van imago trek je ’s morgens aan en laat je de hele dag zien.
Als je uitstraalt wie je bent, wat jouw kwaliteiten en kernwaarden zijn voor jezelf en je bedrijf, trek je de juiste klanten als een magneet naar je toe. Zonder woorden.
Zo kom je geloofwaardig over en straal je vertrouwen uit.
Dit zijn de belangrijkste voorwaarden waarop mensen graag zaken met je doen.Maar….. hoe doe je dat nou?
Wil jij ook snel de juiste klanten aantrekken? We zien je graag bij de startersdag bij onze stand.
 
Sas Assurantiën
is ruim 17 jaar gespecialiseerd in verzekeringen voor (startende) ZZP’ers en ondernemers en iedereen wordt deskundig en persoonlijk geadviseerd op het gebied van Beroeps/Bedrijfsaansprakelijkheid verzekeringen t/m arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Voor u als beginnend ondernemer kan dit erg belangrijk zijn, aangezien u geen uitkering ontvangt wanneer u tijdelijk of geheel arbeidsongeschikt raakt. Startende ondernemers krijgen tijdens de startersdag een gratis verzekeringscheck en geïnteresseerden voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering krijgen een gratis en vrijblijvende premie indicatie.
SLBS
Straight-Line Coaching is ontwikkeld in de jaren ’80 om in bijzonder korte tijd uitzonderlijke resultaten te creëren. Wereldwijd wordt SLC gezien door de top 1% als de meest effectieve methode om resultaten te behalen en een krachtig leven te creëren.
Het is niet voor iedereen, het is voor mensen die bereid zijn te doen wat nodig is om te krijgen wat ze willen. Kortom, the highly committed.
Als high-performance coach van de Straight-Line Business School begeleid ik high-potentials over heel Nederland en België die in de Champions League willen spelen en controle willen nemen over hun eigen leven.
Verhaegen & Peijnenburg Netwerk Notarissen
Bij het opstarten van een eigen bedrijf komt veel kijken. Maar heb je ook al nagedacht over je privé-situatie? Dit is een goed moment om samenlevingscontracten en huwelijkse voorwaarden na te laten kijken. Hoogstwaarschijnlijk is er bij het opstellen van deze stukken nog geen rekening gehouden met het bedrijf. Met een goed contract kun je problemen bij scheiding voorkomen. En wat moet er met het bedrijf gebeuren als je overlijdt? Wellicht is er een opvolger waar je het bedrijf aan wilt nalaten. 
Ook niet onbelangrijk: wie regelt alles voor je als je dat zelf niet meer kunt, bijvoorbeeld door een ongeluk?
Lastig om over na te denken? Het geeft veel rust als alles goed geregeld is! En wij helpen je daar graag bij. 
Van Voren Accountants
Van Voren Accountants uit IJzendijke, West Zeeuws Vlaanderen, is graag ook úw sparringpartner. Vele bedrijven en vrije beroepsbeoefenaren uit Zeeland kloppen bij Van Voren Accountants uit IJzendijke aan voor administratieve en fiscale bijstand. Wij bieden onze relaties niet alleen deskundige, maar ook persoonlijke en laagdrempelige ondersteuning. Dit alles met de kwaliteit die u van een bij de NBA aangesloten kantoor mag verwachten.
Nobus Nieuwenhuijse Advocaten B.V.

Bij Nobus Advocaten zijn we ervan overtuigd dat er voor iedere juridische kwestie een goede oplossing is. Daar maken wij ons hard voor. Wij zijn met recht betrokken.

Linda Hemmes Fotografie

Ik zal me even voorstellen, ik ben Linda Hemmes professioneel portret fotograaf uit Middelburg, Zeeland. In 2013 heb ik met succes de deeltijd opleiding vakfotografie afgerond. Nu ben ik vooral te vinden in mijn eigen daglicht studio in Middelburg waar het licht prachtig is om mooie portretten te maken, fotografeer ik regelmatig families en groepen op verschillende locaties, zoals op het strand en maak ik pure, romantische en spontane reportages van verschillende bruiloften.

Social media is tegenwoordig niet meer weg te denken. Een goed portret is dan ook van groot belang en allesbepalend voor je imago. Dit is je eerste indruk en je bent herkenbaar voor de klant. Met een goed zakelijk portret maak jij het verschil!

Je kan me volgen via Facebook; www.facebook.com/lindahemmesphotography,
Instagram; www.instagram.com/linda_hemmes_photography of neem gerust eens een kijkje op mijn website www.lindahemmesfotografie.nl

Eventsupport
Event Support Holland is al meer dan 25 jaar actief in buitenreclame. Vanaf het allereerste begin hebben wij altijd de wensen van de klant op de eerste plek gezet. Bij ons is elke opdracht uniek en luisteren we naar uw behoeftes. Met onze betrokken werkwijze in alle disciplines en bij alle medewerkers binnen onze organisatie onderscheiden wij ons van andere in het vakgebied van buitenreclame.Daarnaast staat ook maatschappelijk ondernemen centraal bij Event Support Holland. Niet alleen betrekken wij al onze medewerkers nauw bij alle bedrijfsontwikkelingen binnen de organisatie , maar leveren we met onze werkmethodiek ook een bijdrage aan het oplossen van de milieuproblematiek. Dit doen wij onder andere middels het recyclen van materialen, het scheiden van afvalstromen en het gebruik van milieuvriendelijke materialen.Naast een klantgerichte aanpak staan ook kwaliteit, deskundigheid en flexibiliteit bij ons hoog in het vaandel. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij bij Event Support Holland het gehele traject voor u kunnen verzorgen. Zo denken wij graag met u mee over wat u wilt communiceren en hoe u dit vervolgens het beste kunt uitdragen. Alle activiteiten van idee tot en met plaatsing worden door ons georganiseerd en uitgevoerd.Benieuwd naar onze manier van werken? Kom gerust langs bij ons op de stand!
Dockwize
Een innovatief idee uitbouwen tot een rendabel en snel groeiend bedrijf is geen eenvoudige opgave. Daarom biedt Dockwize ondernemers ondersteuning passend bij hun ontwikkelfase. Met innovatie- en groeiprogramma’s helpt Dockwize bij het realiseren van jouw bedrijfsidee of innovatievraagstuk. Daarnaast bieden we huisvesting in de inspirerende innovatiehub waar je toegang hebt tot alle faciliteiten en het grote netwerk van Dockwize.
Seminargevers
Ronde 1

   Start jij met een plan? (Rabobank) Je wilt een eigen bedrijf starten. Wat komt daar allemaal bij kijken? Hoe maak ik een ondernemingsplan? Wat gaat er veranderen voor mijn privé situatie? De Rabobank helpt je op weg met inspiratie, tips en handige tools. Wij geven je inzicht in de verschillende plannen zodat jij de juiste
 

Loop jij als startende ondernemer risico’s? (Interpolis)

Natuurlijk horen risico’s bij het ondernemerschap. Toch is het slim om nu al bij sommige risico’s wat langer stil te staan. Welke risico’s dat zijn en hoe je deze risico’s kunt beperken, afdekken en verzekeren, ontdek je samen met Interpolis in deze workshop.
  Heb jij je kansen en bedreigingen goed in beeld? – Administratief (WEA Accountants en Adviseurs) Dé kennissessie voor starters die het verschil willen maken! Graag nemen wij u in deze sessie mee in de kansen en bedreigingen die er zijn bij het starten of het verder groeien van uw onderneming. Administratie zal in deze seminar extra belicht worden. Tegenwoordig is het bijhouden van de boekhouding een stuk eenvoudiger geworden door de online toepassingen en automatiseringsmogelijkheden. Wij informeren u graag over de diverse mogelijkheden en wijzen u op de wettelijke vereisten op administratief gebied.
  Effectief zijn in een winstgevende omgeving: meer omzet in minder tijd (SLBS) De inhoud van deze exclusieve seminar gaat over Straight-Line Leadership en is gebaseerd op 3 pijlers: 1. Het effectiever zijn in het bereiken van resultaat en het behalen van doelen 2. Het efficiënter zijn in het oplossen van problemen en uitdagingen 3. Effectief te zijn in een winstgevende omgeving. Meer omzet genereren in minder tijd. Mensen zitten zichzelf vaak in de weg om te doen wat nodig is, om het resultaat te bereiken wat ze voor ogen hebben. Ik geef je inzicht in de positie waar je vandaan komt en hoe je die shift. Deze training zal direct veel impact maken op je zakelijke en persoonlijke leven. Het is een interactieve training waarin ik jou de mogelijkheid geef om zelf aan de slag te gaan met je eigen plan en waardoor het daadwerkelijk behalen van je zakelijke doel met 88% verhoogd wordt door ‘De structuur van prestatie’: 7 componenten waarin gedreven ondernemers hun doelstellingen effectiever kunnen bewoorden om meer resultaat te boeken. Deelnemers worden gevraagd om voorafgaand aan het seminar, de eerste 5 hoofdstukken van het boek Straight-Line Leadership te lezen, die gratis te downloaden zijn op de website van SLBS: www.straightlinebusinessschool.nl
  Krachtig zichtbaar als ondernemer (Home of Image) Jij bent zelf je eigen visitekaartje en de wandelende reclame voor jouw bedrijf. De kracht van imago trek je ’s morgens aan en laat je de hele dag zien. Als je uitstraalt wie je bent, wat jouw kwaliteiten en kernwaarden zijn voor jezelf en je bedrijf, trek je de juiste klanten als een magneet naar je toe. Zonder woorden. Zo kom je geloofwaardig over en straal je vertrouwen uit. Dit zijn de belangrijkste voorwaarden waarop mensen graag zaken met je doen.Maar….. hoe doe je dat nou? Hoe werkt de taal van Imago? En welke kwaliteiten en drijfveren laat je zien? Hoe zou jij jezelf en jouw bedrijf krachtig kunnen profileren? In de workshop “Krachtig Zichtbaar als Ondernemer” leer je: * welke 1e indruk je maakt * welke kwaliteiten en kracht zichtbaar zijn * hoe de krachtige taal van Kleur en Imago werkt * hoe jij deze succesvol kunt inzetten voor jou en je bedrijf De workshop wordt verzorgd door Jannie Boer en Pauline van der Veeken, Imago Professionals en eigenaren van Home of Image. Home of Image is de maker en uitgever van: * Het Imago Spel * De 40 Kleurhartjes * Personal Power Plus * Het boek: Krijg toch allemaal de Kleuren – hoe je krachtig uit de verf komt Deze producten worden door >250 experts in NL en België gebruikt om klanten krachtig zichtbaar te maken. Wil jij ook snel de juiste klanten aantrekken? We zien je graag bij de startersdagen op de stand of bij de workshop.
 

Toets de haalbaarheid van je nieuwe plannen en ideeën (voor groeiende starters en scale up ZZP’ers) Wil jij in 10 minuten waardevol advies? Deel in een korte presentatie jouw nieuwe ideeën en plannen voor je groeiende organisatie en krijg waardevolle feedback van experts. Denk hierbij aan bijvoorbeeld:

 • Voor het eerst aannemen van personeel
 • Het lanceren van een nieuw product
 • Indekken van risico’s
 • Het financieren van nieuwe producten en ideeën.
 • Het creëren van meer winst of rendement
 • Het beschermen van jouw nieuwe ideeën of plannen

Aan deze sessie kunnen groeiende startende ondernemers en ZZP’ers meedoen. Per ronde kunnen maximaal drie personen zich aanmelden hiervoor en per persoon wordt 10 minuten gereserveerd voor presentatie en feedback. Onze experts hebben expertise op basis van hun eigen marktgebied, maar zijn daarnaast ook ervaren ondernemers of in nauw contact met ondernemers. Zo kunnen ze ervaring geven vanuit eigen ervaring en expertise. In totaal zullen meerdere experts vanuit verschillende disciplines jou voorzien van waardevolle feedback. De experts tot nu toe: Rabobank, Financieel advies Interpolis, risico inventarisatie Aanvullende experts volgen spoedig

 

Toets de haalbaarheid van je nieuwe plannen en ideeën (voor pre-starters en net begonnen starters) Wil jij in 10 minuten waardevol advies? Deel in een korte presentatie jouw nieuwe ideeën en plannen voor je groeiende organisatie en krijg waardevolle feedback van experts. Denk hierbij aan bijvoorbeeld:

 • Voor het eerst aannemen van personeel
 • Het lanceren van een nieuw product
 • Indekken van risico’s
 • Het financieren van nieuwe producten en ideeën.
 • Het creëren van meer winst of rendement
 • Het beschermen van jouw nieuwe ideeën of plannen

Aan deze sessie kunnen groeiende startende ondernemers en ZZP’ers meedoen. Per ronde kunnen maximaal drie personen zich aanmelden hiervoor en per persoon wordt 10 minuten gereserveerd voor presentatie en feedback. Onze experts hebben expertise op basis van hun eigen marktgebied, maar zijn daarnaast ook ervaren ondernemers of in nauw contact met ondernemers. Zo kunnen ze ervaring geven vanuit eigen ervaring en expertise. In totaal zullen meerdere experts vanuit verschillende disciplines jou voorzien van waardevolle feedback. De experts tot nu toe: Rabobank, Financieel advies Interpolis, risico inventarisatie Aanvullende experts volgen spoedig

Ronde 2

Heb jij je kansen en bedreigingen goed in beeld? – Fiscaal (WEA Accountants en Adviseurs) Dé kennissessie voor starters die het verschil willen maken! Graag nemen wij u in deze sessie mee in de kansen en bedreigingen die er zijn bij het starten of het verder groeien van uw onderneming.Fiscaal Om ook op fiscaal gebied de juiste paden te bewandelen, lichten wij u hierover tijdens onze sessie in en geven u daarnaast de nodige informatie en tips. U kunt hier denken aan; wanneer voldoe je aan het urencriterium, hoe werkt de BTW, hoe zit het met de auto van de zaak?
 
Verdubbel je omzet, kom in beeld (Buro89) Eenvoudig opvallen in een overvolle markt als starter.  Dit ga je leren: – Hoe ik als startend ontwerper niet zichtbaar durfde te zijn en wat mij dit opleverde – Hoe jij dit kunt voorkomen – Welke twee stappen er nodig zijn voor iemand klant bij jou wordt – Hoe jij vandaag nog jezelf zichtbaar kunt maken aan je klant. Ook als je eigenlijk nog niet eens een aanbod hebt.Tijdens deze seminar wordt een nieuw perspectief over klanten aantrekken aangereikt. Wat werkt wel en wat werkt niet als je meer klanten wilt aantrekken? Hoe ontstaat het vertrouwen in jou als zelfstandige? De combinatie van inhoud, positieve energie en interactie maakt ‘Eenvoudig opvallen in een overvolle markt, als starter’ een inspirerende bijeenkomst.Over Anne Kluijfhout Als business coach helpt Anne met name grafisch ontwerpers hun omzet te verdubbelen en te werken op een manier die goed is voor zichzelf én hun klanten. Waardoor zij klanten bereiken die hun werk waarderen en kunnen permitteren.
 
Mijn klant wil niet betalen, wat nu? (Van Damme gerechtsdeurwaarders)
Een vervelend probleem waar veel ondernemers mee te maken krijgen: niet betalende klanten. Klanten die niet betalen, kosten je tijd, geld, moeite en kopzorgen. Hoe zorg je er voor dat jouw facturen betaald worden?
Scheiden, ziekte, overlijden: en het bedrijf dan? Wat gebeurt er met het bedrijf als je gaat scheiden, als je ziek wordt of als je komt te overlijden? Wij laten je zien waar je aan moet denken en denken met je mee.
Laat je niet verrassen door verzuim! Een medewerker aannemen is een elke keer weer een grote stap voor de meeste ondernemers. Want als werkgever krijgt u er taken en verantwoordelijkheden bij. U moet niet alleen zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving, maar krijgt ook te maken met personeelsmanagement en dus met verzuim. In deze workshop geven we u praktische tips om verzuim zo veel mogelijk te voorkomen. Zodat u niet verrast wordt door verzuim van uw personeel.
Locatie
Bio Base Terneuzen Zeelandlaan 2 4538 CA Terneuzen
Programma
Voorprogramma 17.30 – 18.45 Inloop met optioneel broodjesbuffet Programma 18.45 – 19.15 Opening 19.15 – 20.30 Startersmarkt afgewisseld met ronde 1 seminars & workshops 20.30 – 21.00 Pauze met Startersmarkt 21.00 – 21.30 Ronde 2 seminars & workshops 21.30 – 21.45 Sluiting