Onderschat het oosten niet!

Bij toerisme in Zeeuws-Vlaanderen zijn de ogen al gauw gericht op het westen van deze regio. Maar onderschat het oosten niet! Ook de gemeente Hulst weet de dagtoeristen behoorlijk te boeien. En dat wordt alleen maar meer, want er wordt veel gedaan om het toerisme in de vestingstad Hulst, aan de Westerscheldedijk en alles wat daar tussenin ligt, te versterken.

Versterk de Vesting
Aan de Keldermanspoort is op het Brederodebolwerk De Vindplaats gerealiseerd. Daar worden kinderen al spelend in een bijzondere speeltuin meegenomen in het verhaal van de vesting. Iets verderop staat de nieuwe Hulster Klapbank. Daar kunnen verhalen worden gelezen en beluisterd. En zo volgen er nog meer nieuwigheden. Er staat ons -naar het schijnt- op korte termijn een ware invasie van ‘iets’ te wachten…

Daarnaast heeft de gemeente Hulst de ambitie om het dagtoerisme in Hulst ook te bevorderen door haar drie grootste publiekstrekkers met elkaar te verbinden: de binnenstad, Morres Wonen en de supermarkten rondom het Stationsplein. Het streven is om de bezoekers te verleiden om hun bezoek aan één van deze drie winkelgebieden te combineren met de andere en zodoende langer in Hulst te vertoeven. Er is namelijk altijd wel wat te doen in Hulst. Zo is er vanaf eind november 2018 de indrukwekkende World Press Photo Exhibition.

Scheldekust
Plannen te over voor de vestingstad. Maar ook aan de Scheldekust zijn ze druk bezig. Er zijn in de afgelopen periode acht workshops georganiseerd met inwoners van de Scheldedorpen Paal, Walsoorden, Emmadorp en Ossenisse. Er zijn talloze ideeën bedacht om de toeristische aantrekkingskracht van de Scheldekust te vergroten. Samen met Grenspark Groot Saeftinghe pakt de gemeente Hulst de realisatie verder op. Stapsgewijs worden er diverse beleef- en rustplekken langs de Scheldedijk gecreëerd. Oost-Zeeuws-Vlaanderen biedt toeristen straks dus nóg meer dan nu. Kunnen lokale ondernemers hier nog iets aan bijdragen? Ja zeker! Eind 2018 komt de gemeente met de uitkomsten van een place-branding-onderzoek over de profilering van de regio. Ondernemers worden daar dan zeker bij betrokken.

Tekst: Kim de Booij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.