Online alternatief voor evenementen

Hofman Productions

De corona-maatregelen hebben voor veel bedrijven ingrijpende gevolgen gehad. Evenementenbedrijf Hofman Productions in Goes heeft de beperkingen aangegrepen om grotendeels online verder te gaan.

Begin maart vielen de werkzaamheden van Hofman Productions in Goes in één klap weg, vertelt Eelco Hofman. “Normaal doen wij beurzen, seminars, congressen en feesten: daar bleef niets van over. Toen zijn we gaan nadenken: wat kunnen we daarvan via streaming laten doorgaan?” Hofman deed al wel iets online, maar dat is nu flink uitgebreid. “Voor uitvaarten hebben we een eigen platform opgericht. Daarnaast doen we nu netwerkbijeenkomsten, diploma-uitreikingen en productpresentaties online. Alles kan interactief, waardoor je ook met je relaties kunt communiceren. We leveren niet alleen de techniek, maar denken ook inhoudelijk mee: welke locatie is geschikt voor dit evenement en hoe zet je mensen goed neer in een aantrekkelijk decor.”

Ook op andere manieren spreidt Hofman de kansen en risico’s. “Een nieuwe medewerker die net was aangenomen, is tijdelijk gedetacheerd bij een ander bedrijf. En we brengen medicijnen rond voor de Goese apothekers.” Een ander idee is een online platform waar artiesten kunnen optreden voor hun fans en er ook nog wat aan overhouden. “In deze periode spelen artiesten vaak gratis via hun eigen social media, maar daar kunnen ze niet van leven. Bij dit platform kunnen ze een tijdslot boeken, bezoekers kopen een kaartje en kunnen het concert online volgen.”

De nieuwe ideeën komen uit het hele team. “Vaak begint het bij de techniek: wat is er technisch mogelijk? Dan volgt de creatieve invulling vanzelf. Zo zijn we nu bezig het Omnium in te richten voor bijeenkomsten van 30 personen, wat later kan worden opgeschaald naar 100. Wij verzorgen het hele evenement, compleet met inrichting, grondige schoonmaak en alle technische faciliteiten. Wat we nu online organiseren, is deels om onze bestaande klanten vast te houden, zodat ze ons straks weer weten te vinden. Maar voor nu is onze kracht het interactieve maatwerk.”

Hofman Productions
Scottweg 31
4462 GS Goes

Redactie: Liesbet Mallekoote
Fotografie: Martijn Fincke
Bron: Zeeland Business magazine 2 – 28/7/2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *