Online events are here to stay

Wat doe je als je jaarlijks tientallen live events organiseert en dat vanwege corona ineens niet meer kan? Dan schrik je, denk je creatief na en pak je nieuwe kansen. Tenminste, dat is wat Zeeland Business doet.

“Langzaam sijpelde het besef over de impact van corona binnen”, vertel Tim van den Berg. “Het begon begin maart bij de afgelasting van een van onze businessevents op verzoek van onze eventpartners. ‘Nieuwe datum prikken dan maar?’, dachten we toen nog, niet wetende dat een paar weken later de lockdown zou worden aangekondigd en de situatie vervolgens nog minstens een half jaar zou gaan duren. Toen kwam pas echt de schrik. Wat nu?!”

Online!
Het antwoord op die vraag was snel gevonden: “We gingen meteen op zoek naar mogelijkheden die we nog wél zagen in zakelijke events. We deden eerder al voorzichtig wat met webinars en het idee voor een online event lag ook al even op de plank. Vanuit de markt was daar voorheen nog niet veel vraag naar. Nu wel, dus we zijn razendsnel aan de slag gegaan om ons alle technieken eigen te maken.”

Blijvend plekje
Al na enkele weken was het eerste online event met een studio van waaruit een livestream plaatsvond een feit. In een studio met livestream programma’s van sprekers, interactieve discussies en een netwerkdeel. “Het leek net of we een compleet televisieprogramma aan het produceren waren. Het is mooi om te zien hoever deze online technieken om een event te hosten al zijn doorontwikkeld.”

Voor ons én anderen
Natuurlijk, we ontmoeten elkaar toch nog steeds het liefst live. “Logisch, want dan is er meer beleving en heb je echt persoonlijk contact. Live events zullen er altijd blijven, maar online events passen daar inmiddels prima naast. Ze zijn eenvoudig te bezoeken en er komen bovendien steeds meer tools om ook online voor beleving te zorgen. We volgen deze ontwikkelingen op de voet en proberen ze stap voor stap uit zodat we ze kunnen toepassen voor onze eigen events én voor die van anderen. Sinds 2020 verzorgen wij ook evenementen op aanvraag, zoals (online) congressen, klantbijeenkomsten en productpresentaties.”

Wil jij ook een online, hybride of live event?
Zeeland Business faciliteert en organiseert ieder soort live of online event. Wij hebben inmiddels ervaring opgedaan in alle vormen van “Coronaproof” evenementen en zetten deze kennis graag in voor jouw eigen event. Wil je in deze tijd bijvoorbeeld toch graag een klantmiddag of een nieuw product live of online lanceren? Neem even contact met ons op via info@zeelandbusiness.nl.

Redactie: Kim de Booij
Bron: Zeeland Business magazine 2 2020 – 31/7/2020  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *