Ontdek de kracht van kunststof

Wie Jaap Pekaar van Pekaar Plastics in Goes spreekt, realiseert zich dat de keuze voor kunststof getuigt van lef. Niet vanwege de eigenschappen van het materiaal want deze overtreffen in veel gevallen die van metaal, glas en aluminium. “Er is soms moed nodig om buiten de traditionele kaders te denken. Wie dat durft, ontdekt een dijk van een product en een zee aan mogelijkheden.”

Jaap Pekaar praat bevlogen over zijn vak. En terecht. Iedereen die een blik werpt op de producten die Pekaar Plastics fabriceert, kan niet anders dan verrast zijn. Machineonderdelen, katrollen, beschermkappen, grafmonumenten, waterbakken, reclame-uitingen; de producten zijn zo divers als er afnemers zijn. “Hierin schuilt onze kracht”, vertelt Pekaar. “Onze producten starten met de vraag van de klant. Hiermee gaan wij aan de slag. Wij denken mee en adviseren over materiaalkeuze en ontwerp. Uiteraard houden wij daarbij rekening met het budget. Wij zijn nuchter, maken duidelijke afspraken en garanderen juiste leveringen tegen een normale prijs. We doen zaken op een manier die iedereen aanspreekt: alles in verhouding.”

Steeds beter
Gunstig geprijsd, duurzaam, geluidsarm, roest- en splintervrij, kleurvast en minstens even sterk als traditionele materialen. Pekaar is overtuigd van de kracht van kunststof. “Bovendien staan de ontwikkelingen niet stil. Jaarlijks komen nieuwe producten op de markt met verbeterde eigenschappen bijvoorbeeld op het gebied van slijtage, weerstand of hittebestendigheid. Daarmee nemen de toepassingsmogelijkheden verder toe.”

Alles in één hand
Onder een en hetzelfde dak verenigt Pekaar Plastics verschillende activiteiten. Zo fungeert het bedrijf als groothandel in kunststof halffabricaten in partijen of enkel stuks. “Ons leveringsprogramma laat zich het best omschrijven aan de hand van vijf productgroepen, te weten beglazing, constructie, reclame, technisch en leidingen en fittingen.” Verder heeft het bedrijf alles in huis voor verspanende en construerende bewerkingen. Hierdoor ontstaat een compleet eindproduct. “Voorbeelden van onze bewerkingsmogelijkheden zijn draaien, frezen, buigen, lassen en polijsten”, legt Pekaar in de fraaie productiehal uit. “We hebben hiermee alles in eigen hand. Dat vertaalt zich voor onze klanten in reële prijzen, een flexibele houding en een goede borging van de afspraken over levertijd en kwaliteit. Bovendien, we verlenen desgewenst ter plaatse service en support, bijvoorbeeld bij installatiewerkzaamheden.”

Klant centraal
Pekaar kiest ervoor om uitsluitend te werken met A-merken. Die kwaliteitskeuze maakt hij ook ten aanzien van de zijn medewerkers. “Wij zijn een klein bedrijf. Dat betekent dat we het samen moeten maken. Een absolute voorwaarde daarbij is dat we altijd redeneren vanuit de klant. Dat vereist een hoge mate van vakmanschap, flexibiliteit en gedrevenheid.”Bijzonder daarbij is dat wij oprecht trots zijn op iedere opdracht. “Of het nu een particulier is die een voorzetraampje wenst of een grote industriële opdracht voor de revisie van een fabrieksinstallatie. Wij beschouwen iedere opdracht als een unieke kans om de kracht van kunststof te bewijzen.”

Arjan van Burg, Burg Machinefabriek in Kruiningen
‘Met kunststof bieden we een prima alternatief’ “De jarenlange samenwerking met Pekaar Plastics is geïntensiveerd. Sinds kort werken wij nauw samen aan de ontwikkeling van kunststof waterkanalen voor onze sorteer- en verpakkingsmachines. We bieden onze klanten hiermee een keuze. Dat bevalt goed.” “Ons bedrijf werkt bestaat circa 60 jaar. Wij hebben ons gespecialiseerd in sorteer- en verpakkingsmachines voor aardappelen, groente en fruit. We verkopen deze hoofdzakelijk aan Europese fruitverwerkingsbedrijven, telers, en coöperaties. Zij kiezen voor Burg vanwege onze innovatieve kracht. Wij zijn in veel gevallen koploper en worden door anderen gevolgd.”

Tevreden afnemers
“De samenwerking met Pekaar Plastics dateert van ruim vijftien jaar terug. Recent zijn we samen een ontwikkeltraject gestart voor kunststof waterkanalen. Wij voerden deze jarenlang uit in RVS maar willen onze afnemers, juist ook vanwege onze innovatieve kracht, een keuze bieden in kwaliteit, kleur, design en prijs. Inmiddels hebben we meerdere projecten met kunststof waterkanalen uitgevoerd. Deze afnemers zijn buitengewoon tevreden.”

Betrouwbare partner
“De samenwerking met Pekaar Plastics loopt uitstekend. Ik ervaar het bedrijf als een betrouwbare partner die zelf initiatieven neemt en afspraken nakomt. Dat is belangrijk; je moet elkaar kunnen vertrouwen. Deze ontwikkeling hebben we samen gerealiseerd. Wij hebben Pekaar Plastics hiervoor nodig en zij ons. Daarom ook hebben we afgesproken hierin samen op te trekken. Onze jarenlange samenwerking wordt op deze manier nog hechter.”

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *