Ook duurzaam ondernemen in de horeca

De belangstelling voor duurzaam ondernemen in de horecasector groeit gestaag. Deze groei is ook in Zeeland zichtbaar door het groeiende aantal hotels met een keurmerk voor duurzaam ondernemen. De recente lancering van een ecolabel voor restaurants vormt een voorlopig hoogtepunt in deze ontwikkeling. Door de inzet van Green Leisure is het Green Key keurmerk voor restaurants ook binnen handbereik van Zeeuwse ondernemers.

Green Key
Green Key is met hun keurmerk voor duurzaam ondernemen al niet meer weg te denken uit de hotellerie en nu wil de organisatie een zelfde rol gaan vervullen in de gastronomie. Het Green Key certificaat gaat binnenkort dan ook aan het eerste restaurant uitgereikt worden.

The Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche en in de markt voor vergader- en congreslocaties, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), met zorg voor milieu op het bedrijf en de natuur in hun omgeving. The Green Key staat garant voor de vrijwillige inzet van de ondernemer om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van hem verlangt. In de nieuwe normen voor restaurants wordt vanzelfsprekend veel aandacht besteed aan het gebruik van duurzame Food- & Beverage producten en aan het voorkomen en tegengaan van voedselverspilling.

Green Leisure
Door de ontwikkeling van MVO Scans, de organisatie van duurzame evenementen en trainingen, het geven van energieadvies en het ondersteunen van het Green Key label draagt Green Leisure bij aan het vergroenen van de horeca en toeristisch-recreatieve sector. Vanuit de locaties in Goes en Rotterdam bedient Green Leisure deze sector in heel Zuid-West Nederland. Tot de klantenkring behoren onder andere Golden Tulip Beachhotel Westduin in Vlissingen, Strandpark de Zeeuwse Kust in Renesse, Ahoy Rotterdam en Hotel New York in Rotterdam.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *