Leuke activiteiten en excursies voor jou!

Oosterscheldeweek 2019
Een week vol activiteiten en excursies op en rond de Oosterschelde voor jong en oud

Van 7 t/m 14 september organiseert Nationaal Park Oosterschelde de 11e editie van de Oosterscheldeweek. Deze editie start op Tholen, met een uniek weekprogramma van belevingsactiviteiten op en rond de hele Oosterschelde. Oosterscheldegidsen, boswachters, duikers, vogelaars en andere experts nemen de bezoekers graag mee voor een unieke beleving!

De Oosterscheldeweek start op zaterdag 7 september met een vaartocht in de omgeving van de verdronken stad Reimerswaal in de gemeente Tholen. De openingshandeling wordt verricht door de burgemeester van Tholen, de gedeputeerde van de Provincie Zeeland en Nationaal Park voorzitter Siebe Kramer. Bij de opening en tijdens een aantal activiteiten zal er extra aandacht besteed worden aan het verhaal rondom de verdronken stad Reimerswaal en de verdronken dorpen in de Oosterschelde. Ook is er deze week een mini-expositie op het gemeentehuis van Tholen, waarbij onder andere restanten van de verdronken stad Reimerswaal zijn te bezichtigen.

De hele week bruist het rondom de Oosterschelde. Bezoekers kunnen de wondere onderwaternatuur ontdekken tijdens een snorkelexpeditie, een activiteit rondom de getijdenpoelen of ze stappen aan boord van een natuurvaartocht, om de Oosterschelde vanaf het water te ontdekken. De Oosterscheldeweek staat garant voor een week vol beleving met vaartochten, fietstochten, fotoworkshops, kajaktochten en bijzondere belevingen rondom Nationaal Park Oosterschelde. Ook in het donker gaan we gewoon door. Zo kunnen deelnemers mee met een expert op zoek naar vleermuizen en nachtvlinders, voor ieder wat wils! Het complete programma met meer dan 60 belevingsactiviteiten is te vinden op www.np-oosterschelde.nl.

De Oosterscheldeweek wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële bijdrage van:

Flyer Oosterscheldeweek 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.