Op anderhalve meter: deze jonge ondernemer (24) helpt horeca met The Social Table

Nu de terrassen van horecazaken weer open zijn, moeten zij vaak plekken opofferen om anderhalve meter afstand tussen hun gasten te waarborgen. Ondernemer Jazz Weststrate (24) bedacht daar wat op. Hij ontwikkelde The Social Table, een compacte tafel die ervoor zorgt dat mensen voldoende afstand kunnen houden. De tafel bestaat namelijk uit meerdere losse tafelbladen.

Weststrate is in het dagelijks leven werkzaam als expediteur, maar kent de horeca van binnen en van buiten. Zo stond hij achter de bar bij Thoms en was hij assistent-bedrijfsleider bij Jofel in Rotterdam-Prinsenland. Hoewel hij nu ander werk doet, heeft hij nog altijd veel vrienden in de horeca. Dat zorgde ervoor dat het balletje ging rollen.

,,Cafés en restaurants zitten in zwaar weer. Ik dacht: hoe kan ik mensen in de horeca nou helpen?’’ vertelt Weststrate aan het AD. ,,Ik wilde een product maken dat praktisch zou zijn. Iets waar ze nu wat aan hebben in een 1,5 metersamenleving, maar juist ook daarna. Dat idee werd uiteindelijk The Social Table.’’

Tafel neemt weinig ruimte terras in beslag
Het idee is praktisch. De tafel kan door de verschillende delen eenvoudig groter en kleiner worden gemaakt. De losse delen kunnen met een stang in de ‘basistafel’ worden geschoven. Daardoor kan een restaurant bijvoorbeeld een reservering aannemen voor een grote groep, tot twintig personen aan één tafel, maar op rustigere momenten de tafel ingeklapt laten staan voor meer ruimte op een terras.

Lees verder…

The Social Tabel

Bron: de Ondernemer – DPG Media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *