Opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid Politie bij ROC Zeeland

Op woensdag 21 december 2011 vond de ondertekening plaats van het convenant tussen Politie Zeeland en ROC Zeeland. Met dit convenant biedt het korps stageplaatsen aan en verzorgt het team Uniformberoepen een gezamenlijk opgezette opleiding.De opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid- Politie is een opleiding waarmee een student een jaar verkorting op de initiële politieopleiding krijgt.  De opleiding biedt plaats aan 18 studenten. De eerste voorlichtingsrondes starten in januari 2012. 

Door het volgen van de mbo-opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid Politie vindt een oriëntatie en voorbereiding plaats op het politieberoep. Basisvaardigheden komen aan bod die van belang zijn voor het werken bij de politie. De student leert bijvoorbeeld preventief toezicht op de veiligheid houden, optreden bij overtredingen en uitvoeren van dienstverlenende werkzaamheden.  Een groot deel van de stage vindt plaats bij de politie.

Na de opleiding kan de student solliciteren bij de politie op niveau 3 of 4. Hiernaast kan men aan het werk als Handhaver bijvoorbeeld bij de stadswachten. Plaatsing voor de opleiding gaat niet automatisch. Alle aangemelde kandidaten moeten een toelatingstest voor de opleiding afleggen. De kandidaat wordt uitgenodigd voor een gesprek, een sporttest en een taaltest. Aan de hand van de resultaten wordt deelname aan de opleiding bepaald. Verder moet de kandidaat in het bezit zijn van minimaal een vmbo (basis)- diploma en de Nederlandse nationaliteit.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *