Participatiewet is een kwestie van doen

“Gewoon beginnen, het is allemaal niet zo ingewikkeld.” Samantha de Moor, HR Business Partner bij Yara in Sluiskil is duidelijk. Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van mensen is met een beetje goede wil eenvoudig te regelen. “De Participatiewet moet ervoor zorgen dat meer mensen werk vinden, ook mensen met een arbeidsbeperking. Wij leveren daaraan graag een bijdrage.”

Yara is een Noors bedrijf. In Sluiskil staan de grootste en meest efficiënte ammoniak-, salpeterzuur-, ureum- en nitraatfabrieken van Yara en van Noordwest-Europa. Er werken circa 600 mensen. De samenwerking met UWV bestaat al lang. “We werken met name samen vanwege onze keuze om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. De Participatiewet was aanleiding om opnieuw in gesprek te gaan.”

Mogelijkheden zien
Nathalie Pieters, Adviseur Werkgeversdienstverlening, prijst Yara voor de manier waarop zij naar mensen kijken. “Yara kijkt naar de mogelijkheden van mensen, niet slechts naar de
droge opsomming van een cv. Ze bieden mensen een kans om zich te oriënteren op werk of zich verder te ontplooien.” Samantha vult aan: “Het kan al zinvol zijn om mensen een stageplaats te bieden. Zo kunnen ze ontdekken wat voor soort werk hen aanspreekt. Soms moet je daarvoor wel buiten de gebaande paden durven denken. Wij kijken wat iemand kan, maken een start en proberen gaandeweg een en ander ‘bij te schaven’.”

Flexibel meedenken
Momenteel biedt Yara drie kandidaten uit de Participatiewet structureel werk, bij de afdelingen Human Resources, op de verlading en bij de bedrijfsbrandweer. Een vierde kandidaat krijgt de mogelijkheid zijn diploma Middelbare Veiligheidskunde te behalen. “Het is geweldig dat Yara deze inspanning levert”, aldus Nathalie. “Wij op onze beurt proberen zo flexibel mogelijk mee te werken. Deze meneer bijvoorbeeld werkt tijdelijk met behoud van uitkering; een zogenaamde proefplaatsing. Zo doet hij werkervaring op en Yara betaalt de opleiding. Op deze manier leveren we maatwerk en spelen we in op de mogelijkheden.”

www.uwv.nl

Tekst: Caroline Houmes
Foto: Jan de Carpentier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

Evenement-tag: Award

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

","subscription_failed":"Kijk dan de onderstaande velden in om ervoor te zorgen u de juiste informatie.","et_ab_log_nonce":"97ad3eea36","fill_message":"Alsjeblieft, vul op de volgende gebieden:","contact_error_message":"Gelieve de volgende fouten te verbeteren:","invalid":"Ongeldig e-mail","captcha":"Captcha","prev":"Vorig","previous":"Vorige","next":"Volgende","wrong_captcha":"U heeft het verkeerde nummer in de captcha ingevoerd.","wrong_checkbox":"Checkbox","ignore_waypoints":"no","is_divi_theme_used":"","widget_search_selector":".widget_search","ab_tests":[],"is_ab_testing_active":"","page_id":"23124","unique_test_id":"","ab_bounce_rate":"5","is_cache_plugin_active":"yes","is_shortcode_tracking":"","tinymce_uri":""}; var et_pb_box_shadow_elements = []; var et_pb_motion_elements = {"desktop":[],"tablet":[],"phone":[]}; var et_pb_sticky_elements = []; /* ]]> */