Partijen treffen elkaar in het Trefpunt

Waar ooit een kledingwinkel in een donker steegje in Hulst zat, is nu een kantoorlocatie op een fantastische zichtplek in het centrum gekomen. Een plek waar vijf bouw- en woongerelateerde ondernemers elkaar hebben gevonden. En er is nog ruimte voor één.

Tom de Koster zag dat het winkelpand aan de Overdamstraat leeg stond. “Vanuit mijn vak als adviseur ruimtelijke ordening wist ik dat het mogelijk was om er een kantoorpand van te maken. Een zichtlocatie was het nog niet, maar dat zou het vanwege herontwikkeling ernaast wel worden.” Tom vond al snel vier andere enthousiaste ondernemers en samen ontwikkelden ze het Trefpunt.

Twee van de ondernemers, financieel adviseur Reni de Deckere en interior designer AnneMarie Vermeersen, zaten voorheen in een kantorenpand iets verderop. Reni: “Daar waren we vanaf de straat niet zichtbaar, hier juist heel goed.” En zo sloten ook al snel Mischa Picavet van Reynaert Keukens en Ronald Bauwens van BauwPlan Advies aan. Ronald: “Dit is qua omgeving en techniek zoveel fijner werken dan op een zolderkamer. En je merkt dat we ook een team vormen.” Annemarie: “Inderdaad. Alle ondernemers hebben iets met bouwen en wonen. Er is sprake van een mooie synergie, we vullen elkaar aan en versterken elkaar.”

De naam Trefpunt had dan ook niet beter gekozen kunnen worden. De ondernemers treffen elkaar hier letterlijk en figuurlijk. Mischa: “En onze klanten treffen we hier ook. Het afgelopen half jaar is het al extreem druk geweest. Voor ons is dit een schot in de roos gebleken.”

Nu de herontwikkeling ernaast gerealiseerd is en er een mooi open plein is ontstaan, wordt duidelijk wat de ondernemers er al die tijd in zagen. Achter de 32 meter lange glazen gevel zijn alle bedrijven bijzonder goed zichtbaar. Er lopen veel passanten langs en dat wordt binnenkort alleen maar meer, als straks de bibliotheek zich in de nieuwbouw vestigt. Er is nog één ruimte van 43 m2 beschikbaar voor een zesde ondernemer. Wie o wie?

Hypotheekhart Zeeland
Financieel adviseur Reni de Deckere specialiseert zich in complexe dossiers, zoals hypotheekaanvragen voor (startend) ondernemers. “Er is vaak zoveel meer mogelijk dan je denkt. Als je de jaarcijfers maar goed interpreteert en de juiste wegen weet te bewandelen. Dat is wat ik doe. Kom eens langs voor een gratis oriënterend gesprek, dan bied ik je meteen meer duidelijkheid.”
Website

De Koster Ruimtelijke Ordening
Tom de Koster geeft advies in ruimtelijke ordening en helpt je jouw bouw- of ontwikkelplan van de grond te krijgen. “Ik help architecten, projectontwikkelaars en ondernemers die willen investeren in vastgoed of een andere invulling voor hun pand wensen. Wat kan er op dit stuk grond of in dat pand? Ik weet het en bewandel de juiste juridische/procedurele wegen om de ontwikkeling mogelijk te maken.”
Website

Home Made By AnneMarie Vermeersen
Interior Designer AnneMarie Vermeersen weet dat interieur ontwerpen meer is dan design alleen. “Ik kijk bij de inrichting van huizen, horeca- en hotelaccommodaties naar sfeer, kleur en functionaliteit. Na een vrijblijvende Design Date bepalen we samen hoe ik je het beste kan helpen. Van kleuradvies tot complete realisatie. Samen creëren we jouw unieke plek.”
Website

Reynaertkeukens
Reynaert keukens, horende bij het Belgische Sanilux, is in Trefpunt makkelijker te vinden voor de Nederlandse particulier, aannemer en projectontwikkelaar. “Van hieruit bieden we exclusieve keukens en maatwerkmeubels”, aldus Mischa Picavet. “We ontwerpen, adviseren en realiseren het complete plaatje met ons vakkundige team van ontwerpers, voorbereiders en schrijnwerkers.”
Website

BauwPlan Advies
Ronald Bauwens weet alles van bouwregelgeving. “Ik adviseer binnen de omgevingswetgeving over technische en procedurele zaken: wat er nodig is in de voorbereiding voor jouw nieuwbouw, verbouw of aanbouw. Welke stukken moet je indienen en waar moeten die aan voldoen? Welke meldingsplichten heb je? Wat mag wel/niet bij vergunningsvrij bouwen? Daar help ik bij.”
Website

 

Redactie: Kim de Booij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *