Passie en sociaal gezicht kleuren Wilhelm

DEZE GEBRUIKEN!! kleinPassie, vakmanschap en een bijzonder sociaal gezicht; schildersbedrijf Wilhelm is in tal van opzichten een unieke speler op de Zeeuwse bouw- en afbouwmarkt. Het dienstverleningspallet is bijzonder breed en het werkgebied reikt verder dan de provinciegrenzen. “Belangrijke sleutelwoorden zijn flexibiliteit en no-nonsense. Maar alleen daarmee redden we het niet. Uiteindelijk onderscheiden we ons met de gedrevenheid waarmee we werken en onze liefde voor het vak. We willen vooruit, als bedrijf, als mens en als maatschappij.”

Eric Zegers zet als directeur de toon. Zijn passie en liefde voor het vak is overal voelbaar. “Ik ben 7/7 met mijn werk bezig. Telkens om de vertaalslag te maken naar ons bedrijf, onze mensen en onze opdrachtgevers. Ik zoek steevast naar kansen en mogelijkheden om het werk nog efficiënter en duurzamer uit te voeren. Neem bijvoorbeeld de keuze voor ‘groene oplossingen’. In nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer hebben we Kasteel Westhove bij Domburg geschilderd met duurzame, groene lijnolieverf. Een geweldige kans, want ook ons werk vergt innovatie en  vernieuwing. We staan daar voor open. Niet alleen ik, die leergierigheid en open blik is terug te vinden binnen alle geledingen van ons bedrijf.”

Breed dienstverleningspallet
Wilhelm is een familiebedrijf waarin inmiddels de derde generatie actief is. Het bedrijf bestaat komend jaar 80 jaar. Opa Wilhelm begon als ‘dorpsschilder’ in Zaamslag, maar met de industrialisering van de Kanaalzone nam de diversiteit en de grootte van de opdrachten steeds verder toe. Anno 2015 werkt het bedrijf met ruim 80 vakmensen, die elk een eigen specialisatie hebben. De dienstverlening is buitengewoon veelzijdig en omvat, naast schilder- en glaswerkzaamheden, houtrotsanering, stukadoorswerk, gevelisolatie, spuitwerk en klein bouwkundig werk. “Onze dienstverlening is geen statisch gegeven. We bewegen mee met onze opdrachtgevers. Zo ontdek ik steeds nieuwe raakvlakken. Nu ben ik bijvoorbeeld bezig met een opdrachtgever die energieneutraal wil bouwen. We praten over verf die zonlicht vasthoudt, led-verlichting, triple-beglazing, gevel isolatie pakket, geweldig! En hebben we de kennis niet zelf, dan haal ik die graag in huis.”

Een pand ‘lezen’
Recente projecten waarin alle facetten van Wilhelm samenkomen, zijn het fraaie bedrijfsverzamelgebouw M2Go in Terneuzen en appartementencomplex Reynaertshof in Hulst. “Wat de opdracht ook is, voor mij begint het met het ‘lezen’ van een pand. Het is moeilijk uit te leggen, maar zodra ik binnenstap of de tekeningen bekijk, gaat een pand voor mij leven. Ik zie de mogelijkheden, maar ook de onmogelijkheden. Ik kijk verder dan de oppervlakte. Juist door de diepte in te gaan, leveren wij meerwaarde. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om te behangen op een vochtige muur. Maar het heeft evengoed geen zin om te kiezen voor een lange levensduur als een project binnen een paar jaar gesloopt zal worden. Die kijk op zaken is belangrijk en overigens niet uitsluitend voor mij weggelegd. We gunnen iedereen binnen ons bedrijf de ruimte om zo te kijken en zo te werken. Dat immers maakt het mogelijk om als partner met onze opdrachtgevers om te gaan. We bespreken open en eerlijk de kansen, we zeggen waar we tegenaan lopen en wat we verwachten. Zo komen projecten tot stand in nauwe samenspraak en samenwerking. Logisch dat deze beter uitpakken dan opdrachten waarbij de communicatie na de opdrachtgunning stilvalt

Begeleiden en kansen geven
De open en heldere manier van zakendoen, is ook intern voelbaar. Geen dominante hiërarchie, geen roddel en achterklap, maar openheid en transparantie. “Binnen ons bedrijf is iedereen gelijk binnen zijn functie. We krijgen allemaal de kans ons te ontwikkelen op de manier die bij je past”, legt Desirée de Winter, hoofd administratie uit. “Eric blinkt uit in compassie en mededogen. Om die reden staan we ook altijd open voor leerlingen en geven we graag diegenen een kans die moeite hebben hun weg te vinden. We leren ze een vak en daarmee groeien ze als mens. Het is geweldig om die persoonlijke groei van dichtbij mee te maken. Andere achtergronden, andere overtuigingen of een moeilijke start; voor ons maakt het niet uit. We stimuleren iedereen zijn of haar talenten aan te spreken en komen zo als organisatie samen verder.” Eric vult aan: “Ik zie nu het vraagstuk van de vluchtelingen op ons afkomen. Daar denk ik over na. Wat hebben we nodig om deze mensen een kans te geven? Natuurlijk binnen de normen en waarden die in onze maatschappij en binnen ons bedrijf gelden, maar ik sluit niemand bij voorbaat uit.” Deze instelling van Wilhelm is in 2013 ook landelijk erkend. In dat jaar werd het bedrijf uitgeroepen tot het beste leerbedrijf van Savantis, het vakcentrum voor de sectoren Schilderen, Onderhoud, Afbouw en Vormgeving.

Uiteenlopende opdrachten
Dagelijks is Wilhelm op tal van plaatsen en met uiteenlopende disciplines aan de slag. Naast een groot aantal particuliere klanten, telt Wilhelm veel zakelijke opdrachtgevers. Die laatste groep loopt uiteen van woningbouwcorporaties tot zorginstellingen, van overheid tot bedrijfsleven en winkelcentra tot verenigingen van eigenaren. Noemenswaard in dit rijtje is het werk dat Wilhelm voor verzekeringsmaatschappijen uitvoert. “Dat zijn opdrachten die niet kunnen wachten. Eind augustus dit jaar regende het letterlijk klachten in Zeeuws-Vlaanderen. Als gevolg van een extreme regenbui mochten we op ruim 200 adressen de schade herstellen. Dit zelfde deden we recent bij een winkel in Bergen op Zoom. Dan is sprake van tijdsdruk. Het lukt ons om binnen 24 uur de planning om te gooien en te zorgen dat we er staan. Die winkel was binnen een week weer open. Als dat lukt, ja, dan ben ik trots.”

Wilhelm
Glas- en schilderwerken
Behang- en spuitwerken
bedrijvenstraat 1
4543 NZ  Zaamslag
telefoon: 0115 – 43 16 92
mail: info@wilhelmbv.nl
www.wilhelmbv.nl
U vindt Wilhelm in stand 324.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.